Hlavní obsah

VIDEO: Z téhle jízdy na kole vás sevře strach

Praha

A ještě jednou Red Bull Rampage v americkém Utahu. Nedávné dostaveníčko chladnokrevných bikerů, kteří si to rozdali o medaile v hornaté pustině nedaleko města Virgin, přineslo kousky, nad kterými zůstává rozum stát. Posuďte sami u jízdy Kellyho McGarryho, který svůj výkon zaznamenal pomocí kamery na helmě.

Kelly McGarry na Red Bull Rampage.Video: GoPro

 
Článek

Je to jízda, z níž běhá mráz po zádech. A napětí ještě umocňuje na videu zachycený dech McGarryho, z něhož je jasně slyšet, jak bojuje nejen s tratí, ale rovněž s vlastním strachem. Novozélandský biker absolvoval šílenou jízdu po horském hřebínku ostrém jako břitva, poté se spustil téměř kolmou stěnou pískovcového masivu a nakonec svou jízdu korunoval backflipem přes 25 metrů široký kaňon.

Odvážným kouskem McGarry dostal do varu nejen diváky, ale i komentátory závodu a zajistil si díky němu druhou příčku v závodu a cenu diváků, kteří sledovali závod online. „Noc před závodem jsem byl nervózní jako pes, pořád se mi vtírala otázka, jestli to zvládnu. Na nájezdu jsem měl ale dobrou rychlost, tak jsem to tam prostě poslal," líčil v cíli vlasatý dobrodruh.

Reklama

Související témata: