Hlavní obsah

Cyklokrosař Štybar jede mistrovství světa a chce medaili!

Jan KrůtaSport.czPrávo

Nejasnosti ohledně startu české jedničky Zdeňka Štybara na cyklokrosovém mistrovství světa v nizozemském Hoogerheide jsou minulostí. Dnes po odpoledním tréninku na trati oznámil: „Cítím se dobře a jedu.“

Foto: Sport.cz

Český cyklista Zdeněk Štybar.

Článek

Štybar se sice už nyní více specializuje na silnici v dresu stáje Omega Pharma-Quick Step, ale na přelomu roku absolvoval šest cyklokrosových startů a účast v Hoogerheide nechával otevřenou. S týmem trénoval začátkem ledna ve Španělsku, pak se odjel sám chystat na oblíbenou Mallorku. Ve středu se vrátil zpět. Trať závodu MS má jen pár kilometrů od svého belgického domova v Essenu a před pěti roky zde skončil druhý za Belgičanem Albertem.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

„Pro účast na šampionátu jsem se rozhodl, protože cítím, že můžu udělat dobrý výsledek. Trať je v pohodě, i když jsem nemohl trénovat na celém okruhu," řekl Štybar.

Největším soupeřem bude Nys

V Hoogerheide na jeho příjezd čekala řada novinářů, zástupcům médií se však věnoval až po tréninku. „Umístění na stupních vítězů budu považovat za dobrý výsledek. Vím, že to nebude snadné, protože ostatní soupeři jsou v dobré formě. Hlavně Sven Nys, který v posledních týdnech ukazoval své kvality," chválil belgického favorita.

Měl obavy, aby trať mistrovství světa nebyla příliš rozbahněná a muselo se hodně běhat. „Zatím je to v pohodě. Jen doufám, že v neděli nebude pršet," prohlásil český reprezentant. „Do závodu už toho moc neudělám. Na Mallorce jsem kvalitně trénoval a teď se budu snažit spíš relaxovat, abych byl v neděli stoprocentní. Na závod se strašně těším. Mistrovství světa je pro mě vždycky speciální událost a v minulosti mě celkem proslavila," usmál se Štybar, který se stal mistrem světa mezi elitou v letech 2010 a 2011, dva tituly má i z kategorie do 23 let.

Reklama