Hlavní obsah

Čeští bikeři Hynek a Raboň opanovali Cape Epic

Biker Kristián Hynek vyhrál při svém premiérovém startu extrémní etapový závod dvojic Cape Epic v Jihoafrické republice. S německým parterem Robertem Mennenem uhájili vedení i v nedělní poslední sedmé etapě a druhého Františka Raboně se čtyřnásobným vítězem podniku Švýcarem Christophem Sauserem porazili o více než deset minut.

Foto: www.alpen-tour.at

Kristián Hynek na trati Alpentour v Rakousku.

Článek

Hynek, jenž plánovaný loňský debut zmeškal kvůli zdravotním problémům, tak navázal na triumf olympijského šampióna Jaroslava Kulhavého, který v minulém roce vytvořil úspěšný pár se Sauserem. K titulu maratonského mistra Evropy a majitele bronzu z mistrovství světa tak třiatřicetiletý biker přidal další cennou trofej.

Do čela průběžného pořadí se Hynek s Mennenem dostali po třetí etapě a vedení už nepustili. V dnešní závěrečné etapě náskok jen kontrolovali a dojeli na osmém místě. Raboň se Sauserem spurtovali v těsném dojezdu o tři desetiny sekundy před nimi na dělené šesté příčce. Nejrychleji zvládli závěrečnou 69 kilometrů dlouhou etapu domácí Matthys Beukes a Gert Heyns.

Závod horských kol Cape Epic v JAR - závěrečná 7. etapa (69 km):
1. Beukes, Heyns (JAR) 3:00:02,3
2. Schurter, Buys (Švýc./JAR) -0,3
3. Paulissen, Chiarinni (Belg./It.) -2:21,9
...6. Sauser, Raboň (Švýc./ČR) -7:40,3
8. Mennen, Hynek (Něm./ČR) -7:40,6
Konečné pořadí:
1. Mennen, Hynek 30:31:59
2. Sauser, Raboň -10:23
3. Böhme, Stiebjahn (Něm.) -13:26

Reklama

Související témata: