Hlavní obsah

Boonen si při pádu v závodě Paříž-Nice vykloubil rameno

Contres

Belgický cyklista Tom Boonen má znovu zdravotní problémy. Bývalý mistr světa z roku 2005 si v dnešní první etapě závodu Paříž-Nice vykloubil rameno, musel odstoupit a čeká ho několikatýdenní pauza. K nehodě došlo 17 kilometrů před cílem po kolizi s jiným jezdcem.

Foto: Eric Vidal, Reuters

Belgický cyklista Tom Boonen

Článek

Vedení závodu původně oznámilo, že si Boonen zlomil klíční kost, ovšem vyšetření v nemocnici odhalilo vykloubení levého ramena. "Zranění si i tak vyžádá delší léčbu a další vyšetření určí, zda nebude třeba i operace. Určitě nebude závodit v nejbližších závodech," řekl lékař týmu Etixx-Quick-Step Yvan van Mol.

Boonenova kariéra je zraněními protkaná. V srpnu 2013 musel předčasně ukončit sezonu kvůli cystě. Z nehod při závodech už si odnesl také otřes mozku, zlomeninu žebra, zápěstí, při nárazu do značky si zlomil prst, odřenina na lokti zase vyústila v zánět a operaci, přičemž mu údajně hrozila i amputace.

Pády Boonena připravily i o dvě mistrovství světa v letech 2010 a 2011. V prosinci 2012 zase byl v nemocnici kvůli otravě z jídla.

Cyklistický etapový závod Paříž-Nice (WorldTour) - 1. etapa (196,5 km):
1. Kristoff (Nor./Kaťuša) 5:15:18
2. N. Bouhanni (Fr./Cofidis)
3. Coquard (Fr./Europcar)
4. Haussler (Austr./IAM Cycling)
5. Nizzolo (It./Trek)
6. Rojas (Šp./Movistar) všichni stejný čas
Průběžné pořadí:
1. Kwiatkowski (Pol./Etixx-Quick-Step) 5:22:58
2. Dennis (Austr./BMC) stejný čas
3. Martin (Něm./Etixx-Quick-Step) -7
4. Degenkolb (Něm./Giant) -9
5. L. Sánchez (Šp./Astana)
6. Boom (Niz./Astana) oba -10

Reklama

Související témata: