Hlavní obsah

Kozlíkovou lákají další drahé kovy

PRAHA

Po ročním angažmá v nizozemské profistáji Buitenpoort-Flexpiont se česká ženská cyklistická jednička Lada Kozlíková vrací domů. Dohodla se na smlouvě v Dukle Praha, kde cítí větší perspektivu směrem k OH v Pekingu. Navíc chce rozšířit medailovou sbírku na vrcholných reprezentačních akcích.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Lada Kozlíková

Článek

"Měla jsem dost nabídek včetně stávajícího týmu, ale ta z Dukly mi přišla nejzajímavější. Byl tam pohled dál než na jeden rok," vysvětluje změnu Kozlíková. S nizozemskou stájí se však rozešla v dobrém. Řekla jsem jim, že se chci vrátit domů, a pochopili mě." Rok v nizozemském týmu bere jako nové poznání. "Naplnilo to mé očekávání. Byla to nová cyklistická i životní zkušenost," vrací se 26letá cyklistka k uplynulé sezóně.

"Dostala jsem se na nejlepší závody. Všechno bylo na úrovni. Hlavně zásluhou našeho šéfa JeanaPaula van Poppela, bývalého nizozemského profesionála. Zkušenosti ze své kariéry přenáší do ženské cyklistiky," popisuje Kozlíková, která letos skončila šestnáctá na Giro d'Italia. "S holkama v týmu jsme měly perfektní vztahy a kamarádství zůstane i po mém odchodu."

Nemusí na SP do zámoří

Po sezóně si volna moc neužila, protože už naplno skočila do dráhy. Má za sebou dva SP: v Moskvě byla třetí v bodovacím závodě a šestá ve scratchi, v Manchesteru desátá ve stíhačce a osmá v bodovačce.

"Díky těmto výsledkům má jistou účast na dubnovém mistrovství světa v Bordeaux. Pojede bodovačku a scratch, to byly naše priority," řekl Kozlíkové trenér Břetislav Usnul. "Je dobré, že si to vyjela už nyní, protože nemusíme cestovat na další Světové poháry do USA a Austrálie," dodal.

Právě šampionát v Bordeaux bude pro cyklistku z Vyškova prvním vrcholem sezóny. "Teď má prioritu dráha a po mistrovství světa se vrhnu na silnici. Určitě bude prostor, abych se stihla co nejlíp připravit na světový šampionát do Salcburku. Zvládnout se to dá, ráda bych do své sbírky přidala nějakou medaili," prozrazuje svá přání Kozlíková.

Kromě změny týmu má za sebou i další proměnu. Už nebude závodit s kontaktními čočkami jako dosud. "Byla jsem na operaci ve Zlíně u pana primáře Stodůlky a dioptrie mi sundali už na nulu. Je to změna k lepšímu, na kole mám perfektní pocit," dodává Kozlíková, která si předvánoční čas zpestřila soustředěním ve Svatém Mořici.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články