Hlavní obsah

Tour de France 2017 chystá neokoukané vrcholy a prudká stoupání

Paříž
Aktualizováno

Profil nahrávající vrchařům a agresivním jezdcům přichystali pořadatelé cyklistické Tour de France pro 104. ročník legendárního závodu, který odstartuje 1. července časovkou v Düsseldorfu. Peloton projede během třítýdenního závodu všech pět hlavních pohoří Francie, takzvaný horský grandslam absolvovali cyklisté naposledy v roce 1992.

Tour de France

 
Článek

Atraktivitu nového ročníku má podle organizátorů zvýšit i častější zařazení náročných stoupání v časných fázích etap, což by mělo nahrávat útočnému stylu jízdy a dlouhým únikům. A přestože v celkovém součtu bude v roce 2017 na Tour méně stoupání než obvykle, jejich průměrný sklon bude větší.

Pořadatelé v čele s ředitelem závodu Christianem Prudhommem se rozhodli vsadit i na "neokoukané" vrcholy, pět horských stoupání bude mít v programu Tour de France premiéru. Jen čtyři etapy budou končit dojezdem na vrchol, první dvě budou muset cyklisté zvládnout v úvodním týdnu, který vyvrcholí náročnou etapou v pohoří Jura s třemi vrchařskými prémiemi mimo kategorie. Poslední vrchařská etapa pak zavede závodníky na proslulý horský průsmyk Col d'Izoard 2360 metrů nad mořem.

Trasa dlouhá 3516 kilometrů, která po startu v Německu provede cyklisty čtyřmi zeměmi, vyvrcholí 23. července tradičně v Paříži. V programu Tour budou jen dvě kratší individuální časovky, druhá z nich přijde na řadu v předposlední etapě v Marseille.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články