Hlavní obsah

Štybar je v nominaci, podruhé pojede Tour de France

Cyklista Zdeněk Štybar pojede po premiéře v roce 2015 podruhé v silniční kariéře slavnou Tour de France. Trojnásobný mistr světa v cyklokrosu figuruje podle očekávání v nominaci, kterou zveřejnil tým Quick-Step Floors na svém webu.

Foto: Quick-Step Floors

Zdeněk Štybar (vlevo) při závodě Kolem Valencie v úvodu sezóny 2017.

Článek

V silné devítičlenné sestavě jsou vedle Štybara týmové hvězdy jako například Philippe Gilbert, Marcel Kittel či Daniel Martin. Štybar, který před dvěma lety dojel na 103. příčce, tak bude mít příležitost zaútočit na další etapový vavřín. Při debutu překvapil vítězstvím v rovinaté etapě z Abbeville do Le Havru.

Jednatřicetiletý Štybar získal v neděli v Žiaru nad Hronom druhý domácí titul v silničním závodě, a i když nemohl účast na "Staré dámě" potvrdit před zveřejněním nominace, leccos naznačil. "Doufám, že mistrovský dres budu moct ukázat na Tour v dobrém světle," řekl Štybar.

Nejprestižnější etapový závod světa čeká už 104. ročník. Začne sobotní časovkou v Düsseldorfu a mezi startujícími budou i zkušený Roman Kreuziger (Orica-Scott), který pojede už poosmé, a poprvé Ondřej Cink (Bahrajn-Merida), který absolvuje první sezonu na silnici po přestupu z horských kol.

Reklama