Hlavní obsah

Černá neděle! Na Tour končí i Saganův starší bratr

Chambéry

Tour de France pokračuje už bez slovenských sourozenců Saganových. Po diskvalifikaci dvojnásobného světového šampióna Petera za kolizi při dojezdu ve 4. etapě s Britem Markem Cavendishem se se slavným cyklistickým závodem rozloučil i jeho starší bratr Juraj. Do cíle nedělní náročné 9. etapy s třemi horskými prémiemi nejvyšší kategorie a 4600 nastoupanými metry nezvládl dojet v časovém limitu.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

S letošním ročníkem Tour de France se po nedělní královské etapě rozloučil i Juraj Sagan.

Článek
Fotogalerie
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih 9. etapy Tour de France

Ze stejných důvodů končí Tour i pro druhého muže bodovací soutěže Arnauda Démarea. Francouzský spurtér tak vypadl z boje o zelený trikot, jenž je zatím v držení Němce Marcela Kittela. Do cíle v Chambéry ve stanoveném časovém limitu nedorazili ani Australan Mark Renshaw či Jos van Emden z Nizozemska.

Pro Juraje Sagana byla Tour de France prvním podnikem série Grand Tour v kariéře, připomíná server šport.sk. Z pohledu týmu Bora-Hansgrohe byla neděle doslova černým dnem, protože lídr stáje na celkové pořadí Polák Rafal Majka spadl, do cíle dorazil až na 137. místě s mankem 36:21 min. na vítězného Kolumbijce Rigoberta Urána a není jisté, zda bude v závodu pokračovat.

Reklama

Související témata: