Hlavní obsah

Ullrich nepodal důkazy o nevině a hrozí mu vyhazov z týmu

MONTÉLIMAR

Nejlepšímu německému cyklistovi posledních let Janu Ullrichovi hrozí kvůli podezření z dopingu vyhazov z týmu T-Mobile. Dvaatřicetiletý jezdec měl do čtvrtka podat důkazy o své nevině v dopingovém skandálu, který vyšetřují španělské úřady, což ale neučinil. Po vypršení lhůty potvrdil nejistou budoucnost týmového lídra mluvčí T-Mobilu Christian Frommert.

Článek

"Od pátku naši právníci chystají další kroky. Vycházím z toho, že během deseti až čtrnácti dnů by měla být tato záležitost vyřešena," řekl agentuře SID Frommert. Ullrich je dlouholetou jedničkou německého týmu, v jehož barvách od letošní sezony závodí i František Raboň. Největší úspěch v růžovém trikotu dvaatřicetiletý Ullrich prožil v roce 1997, když vyhrál Tour de France.

Letos měl na tomto slavném závodu útočit na další triumf, ale kvůli podezření z dopingu byl krátce před startem týmem suspendován. V německém tisku se navíc nyní objevily informace, že možná dopoval už loni při Tour. Od vedení stáje dostal Ullrich lhůtu na podání důkazů o nevině do čtvrtka, což navzdory dřívějším prohlášením, že je připraven odevzdat i vzorek DNA, neučinil.

Ze stejného důvodu hrozí vyhazov ze stáje i španělskému cyklistovi Oscaru Sevillovi. Ten měl rovněž spolupracovat s madridským lékařem Eufemianem Fuentesem, kolem něhož se celá aféra odvíjí. "Oba nás přitom při odjezdu 30. června do Štrasburku ujistili, že chtějí svou nevinu dokázat," uvedl Frommert. Ullrichův dlouholetý poradce Rudi Pevenage již byl z T-Mobilu propuštěn a týmový sponzor tlačí na vedení, aby byli případní další viníci potrestáni co nejrychleji.

Reklama