Hlavní obsah

Šokující moment na Vueltě! Ten fanoušek má zřejmě mentální poruchu, kroutil hlavou cyklista

Antequera/Praha

Davy diváků podél trati, řada neukázněných fanoušků běžících vedle závodníků, na to jsou cyklisté už zvyklí. Čtvrteční incident ve dvanácté etapě Vuelty ale všechny šokoval. K jezdci Kaťuši Maximu Bělkovovi se během jednoho z náročných stoupání rozběhl příznivec a srazil ho z kola tak silným úderem, že nic netušící dvaatřicetiletý Rus přepadl přes ochrannou bariéru.

Foto: Profimedia.cz

Ruský cyklista Maxim Belkov.

Článek

„Najednou se zjevil a v plné rychlosti do mě strčil. Bylo to jako v ragby. Tváří jsem spadl přímo do příkopu," popisoval Bělkov po 160 kilometrů dlouhé etapě, v níž nakonec dojel 94. se ztrátou více než patnácti minut na vítězného Poláka Marczynského.

 

Thanks for video! I hope there will be less such incidents! It's immoral. Thank you all, everything is fine with me👌

Příspěvek sdílený Maxim Belkov (Максим Бельков) (@maximbelkov),Srp 31, 2017 v 11:30 PDT

Bělkov měl štěstí v neštěstí, že vyvázl bez zranění. „Ale mohlo to skončit hůř. Cyklistika je velmi přístupný sport pro fanoušky a doufám, že tento incident mnohým z nich otevře oči. Prosím vás, nedotýkejte se jezdců během závodů, neběhejte vedle nás a ujistěte se, že vždy máte kontrolu nad svým pohybem," apeluje na všechny příznivce.

Proti agresivnímu jedinci se nakonec rozhodl nepodnikat právní kroky. „Ten člověk zřejmě trpí mentální poruchou. Pro mě je to víc než dostatečný důvod, abych to nechal být," uzavřel průběžně 141. jezdec celkového pořadí Vuelty.

Reklama