Hlavní obsah

Cyklistu Vakoče srazilo při tréninku v JAR nákladní auto! Chystá se operace

Johannesburg

Zneklidňující zpráva pro všechny cyklistické fanoušky! Českého reprezentanta Petra Vakoče srazilo při tréninku v Jihoafrické republice nákladní auto. Pětadvacetiletý jezdec stáje Quick-Step Floors má podle serveru cyclingnews.com několik zlomených obratlů a ještě dnes se podrobí operaci.

Foto: Quick-Step Floors

Petr Vakoč v závodě Brabantský šíp.

Článek

Podle zprávy vydané týmem došlo k nehodě při čtvrteční tréninkové vyjížďce a spolu s Vakočem smetl řidič nákladního vozu i stájového kolegu českého jezdce Laurense De Pluse. Belgičan utrpěl několik odřenin a zranění v oblasti plic a ledvin, další borec Bob Jungels vyvázl bez zranění. Na kliniku do Neispruitu oba svěřence dopravil trenér Koen Pelgrim. 

"Trénovali jsme, náhle jsem zaslechl hlasitý zvuk a v příštím okamžiku uviděl Laurense a Petra ležet na zemi. Auto jsem nezahlédl, muselo je trefit zezadu levou přední částí," uvedl na týmovém webu Jungels.

"Viděl jsem, že jsou oba zranění, neodvážil jsem se s nimi hýbat, bylo to hrozné. Nějaká paní pak zavolala sanitku. Snad budou oba brzy v pořádku," dodal lucemburský cyklista.

Reklama

Související témata: