Hlavní obsah

Dobrá zpráva! Vakoč je po operaci, věří v kompletní uzdravení

Praha/Nelspruit
Aktualizováno

Cyklista Petr Vakoč je po operaci obratle, který si zlomil při páteční nehodě na tréninku v Jihoafrické republice. Pětadvacetiletý závodník stáje Quick-Step Floors by se měl za deset dnů vrátit do Evropy.

Foto: Profimedia.cz

Petr Vakoč na archivním snímku.

Článek

„Včerejší úspěšnou operací začala cesta ke kompletnímu uzdravení," vyslal Vakoč optimistický vzkaz na svém twitterovém účtu. „Děkuji týmu, záchranářům, šikovným doktorům i všem ostatním za pomoc a podporu," dodal český jezdec.

Vakoče a jeho týmového kolegu Laurense de Pluse srazilo nákladní auto při dopolední tréninkové vyjížďce. Belgický závodník vyvázl jen s lehčími zraněními, u Vakoče ale důkladné vyšetření odhalilo frakturu obratle, která si vyžádala operační zákrok.

Po páteční operaci zůstane český cyklista v jihoafrické nemocnici ještě deset dnů, pak by ho stáj měla přepravit do Evropy. "Dnes (v sobotu) ráno jsem s Petrem hovořil, byl spokojený s tím, že všechno dobře dopadlo. Posledních 48 hodin bylo opravdu dlouhých a nervózních, ale teď jsme šťastní. Petr teď potřebuje hlavně hodně odpočívat," řekl trenér Koen Pelgrim na týmovém webu.

Reklama

Související témata: