Hlavní obsah

Kreuziger odstartuje do třinácté profesionální sezóny ve Valencii

Praha

Cyklista Roman Kreuziger zahájí tento týden etapovým závodem Kolem Valencie ve Španělsku třináctou sezónu mezi profesionály. Jednatřicetiletý český jezdec si pochvaluje, že v zimní přípravě vydržel zdravotně v pořádku, a doufá, že tomu tak bude i nadále.

Foto: facebook Romana Kreuzigera

Roman Kreuziger - ilustrační foto

Článek

"Příprava proběhla opravdu dobře. Nemůžu si stěžovat. Všechno šlo, jak mělo. Doufejme, že to bude vidět i na závodech. Proti loňsku je výhoda v tom, že jsem zatím neonemocněl. Teď přichází hodně těžké období a bude důležité zůstat zdravý mezi závody a cestováním," uvedl Kreuziger před druhou sezónou v australském týmu, jenž změnil název na Mitchelton-Scott.

Ve Valencii spolu s ním pojedou například britská dvojčata Adam a Simon Yatesovi či Ital Matteo Trentin, zimní posila z Quick-Stepu. "Tým na nás nevyvíjí žádný tlak. Chtějí, abychom se rozjeli před dalšími závody. Když se chytne začátek sezóny, tak pak to většinou běží dobře i dál. Těším se na to. Doufám, že bude hezky. Teď je základ zůstat zdravý," řekl Kreuziger.

Pětietapový závod se pojede od středy do neděle a v pelotonu bude chybět obhájce loňského prvenství Nairo Quintana z Kolumbie. Na startu naopak bude coby jeden z favoritů vítěz z roku 2016 Wout Poels z Nizozemska.

Reklama