Hlavní obsah

Forma opravdu je, lebedil si Kreuziger, byť na pódium těsně nedosáhl

Praha

Potvrdil skvělou výkonnost. Po druhé příčce v nedělním závodě Amstel Gold Race vybojoval český cyklista Roman Kreuziger čtvrtou příčku ve středečním jednorázovém podniku Valonský šíp. Po bezmála dvou stech kilometrech skončil jezdec týmu Mitchelton Scott těsně za stupni vítězů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Roman Kreuziger skončil na Valonském šípu čtvrtý.Video: sntv

 
Článek

„Jako tým jsme závodili velmi dobře. V úniku bylo osm lidí a při prvním průjezdu přes vrchol Mur de Huy zaútočil parťák Robert Power, posléze s větší skupinou odjel v dresu Mitcheltonu Jack Haig, tudíž jsme mohli být v klidu vzadu a čekat, co udělá tým Valverdeho a Alaphilippa," vracel se k průběhu středečního boje Kreuziger.

V závěrečném kopci měl nejvíce sil Francouz Alaphilippe ze stáje Quick Step Floors, který vyhrál pro francouzské barvy poprvé od roku 1997. Kreuziger bojoval do posledních metrů o třetí příčku, ale nakonec zůstal těsně za třetím Belgičanem Vanendertem.

„Závěr byl poměrně jednoduchý. Byl jsem ve správné pozici, v cílovém kopci jsem byl v háku za Alaphilippem, ale ten kopec, na němž se končilo, mi úplně nesedí. Mrzí mě, že jsem nebyl na pódiu. Ale je třeba brát umístění tak, že jde o nejlepší výsledek mojí kariéry na Valonském šípu," přemítal Kreuziger, jenž v minulosti dojel osmý v roce 2014, ve dvou následujících sezónách finišoval shodně jedenáctý.

„Beru středeční představení jako dobrý trénink pro neděli," upínal Kreuziger myšlenky k očekávanému závodu Lutych-Bastoň-Lutych. „Jsem klidný, protože nyní mohu věřit, že forma opravdu je. Vybojoval jsem v Ardenách dva dobré výsledky. Těším se na neděli a věřím, že trojici závodů zakončím parádně na Lutychu," prohlásil Kreuziger.

Při 258 kilometrů dlouhé klasice skončil závodník stáje Mitchelton Scott čtyřikrát v elitní desítce. V roce 2011 finišoval čtvrtý, o tři sezóně později dojel sedmý, v následujícím ročníku byl pátý a před dvěma lety končil opět sedmý.

Reklama