Hlavní obsah

Mezi bikerkami do 23 let byla Czeczinkarová 13., Průdková 19.

Dvě české závodnice se vešly do první dvacítky v závodě Světového poháru cross country horských kol v Novém Městě na Moravě mezi ženami do 23 let. Třináctá dojela Jana Czeczinkarová, devatenáctá Barbora Průdková. Nejlépe si vedla mistryně světa Sina Freiová ze Švýcarska.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Česká reprezentantka Barbora Průdková na trati.

Článek

Czeczinkarová zopakovala umístění z úvodního závodu SP v jihoafrickém Stellenboschi, který se jel v březnu. Před týdnem v německém Albstadtu byla jedenáctá. "Jsem zklamaná, když to není do pětky. Není to úplně zklamání, ale cíle mám vždy vyšší. Začátek však nebyl ideální, tak jsem ráda i za takový výsledek. Cítím, že výkonnost jde nahoru. Snad se budu dál zlepšovat," řekla Czeczinkarová.

Start se jí přitom povedl. "Tam jsem byla do desítky. Ale zaváděcí kolo je hodně dlouhé a asi jsem to přepálila, na konci kopce jsem byla vyřízená, první kolo jsem se trápila. Pak jsem se ale rozjela a začala se prokousávat dopředu. To je zrovna taktika, kterou nemám ráda. Raději jsem vpředu," přiblížila.

Loni na Vysočině nezávodila kvůli zlomené noze. "Beru proto ten letošní výsledek i jako satisfakci. Je to něco speciálního, když jedete doma, je to jiné než v zahraničí. Dříve jsem z toho bývala nervózní. Ale postupem času si to moc užívám, protože mě lidé ženou dopředu," doplnila Czeczinkarová, která měla v cíli ztrátu více než čtyř a půl minuty.

Průdková dojela o minutu a čtvrt později. "Jsem spokojená s výkonem, na víc jsem dnes neměla. Strašně mi pomohlo kolo. Tahle trať mi prostě nesedí. Ale dala jsem do toho všechno a jsem ráda, že jsem se posunula do dvacítky. Snad jsem prolomila letos smůlu ve svěťáku a budu se zlepšovat," uvedla Průdková.

Boj o prvenství se brzy zúžil na kvarteto Freiová, Malene Degnová (Dánsko), Marika Tovoová (Itálie) a Ronja Eiblová (Německo). Do spurtu už zbyly pouze stájové kolegyně z týmu Ghost Factory Racing, Freiová byla nakonec o pár centimetrů lepší a navázala na výhru z Albstadtu.

"Jsem nadšená, že jsem znovu vyhrála. A jsem zároveň ráda, že první dvě místa patří našemu týmu. Občas jsme s Malene spolupracovaly, hlavně v rovinatých pasážích, závěr pak vyšel o něco lépe mně," uvedla Freiová.

V 16 hodin vyjeli na trať muži stejné věkové kategorie.

Reklama

Související témata: