Hlavní obsah

Je to velké zklamání, řekla trenérka basketbalistek Uhrová

Baku

České basketbalistky ve hře 3x3 přijely na Evropské hry v Baku s cílem získat medaili, ale odjedou bez ní. Čtvrtý tým z loňského mistrovství světa v Moskvě vyhrál u Kaspického moře jen dva ze čtyř zápasů a turnaj pro svěřenkyně trenérky Michaely Uhrové skončil již v osmifinále.

Foto: David Taneček, ČTK

České basketbalistky (zleva) Romana Stehlíková, Kateřina Zavázalová, Veronika Vlková a Tereza Vorlová v zápase proti Turecku.

Článek

"Je to velké zklamání. Skončit takhle brzy, to jsme si nepředstavovaly. Zvlášť s takovým soupeřem. Měly jsme to dobře rozehrané ve skupině, do play off jsme šly jako favoriti a prohrát s Irskem...," zlobila se Uhrová. "Irsko se tady trápilo se všemi. Myslely jsme si, že je jednoznačně přejedeme," přiznala bývalá úspěšná hráčka klasického basketbalu.

Veronika Vlková, Kateřina Zavázalová, Romana Stehlíková a Tereza Vorlová se v Baku ukázaly jako tým dvou tváří. Na úvod po špatném výkonu prohrály s Ukrajinou, poté přehrály Belgii a Turecko a nakonec nezvládly souboj s Irskem.

"V osmifinále jsme se zase vrátily k prvnímu dnu. Nevím, jestli hrajeme dobře obden. Možná," hořce se pousmála Uhrová. Mrzelo ji, že se české hráčky postaraly o největší překvapení osmifinálové části ženského turnaje. "Do té doby žádné překvapení nebylo, tak jsem čekala, kdy přijde. A bohužel přišlo na úkor nás," uvedla Uhrová.

Reklama

Související témata: