Hlavní obsah

Hot Beaches skončily na mistrovství světa v ultimate frisbee na vynikajícím 12. místě

Šestý den šampionátu určil prvního mistra světa. V kategorii masters zvítězil americký tým Troubled Past, který si ve finále poradil s dalším americkým týmem Surly 13:11. Kromě zítrejších tří finálových utkání, již také dohrálo dalších 126 týmů a mezi nimi i české týmy. Silence v kategorii open skončili na 25. místě a Velká Morava v mixu na 34. místě. Nejlépe dopadl ženský tým, když vybojoval skvělé 12. místo.

Foto: Neil Gardner

Dokáže někdo zastavit nadvládu amerických týmů na šampionátu? Naději mají japonský tým UNO v kategorii ženy a kanadský tým ONYX v kategorii mix.

Článek

Hot Beaches nastoupily k rannímu zápasu proti japonskému universitnímu týmu Chukyo Naughty Kids a chtěly jim oplatit porážku z před dvěma dny, kdy prohrály o pouhý bod. Utkání probíhalo podle takřka stejného scénáře a Hot Beaches soupeři podlehly i po druhé. V druhém utkání, i přes odvážnou hru, prohrály s americkým týmem Zeitgeist. I když včera Hot Beaches dvakrát prohrály, odcházejí z turnaje spokojené a na podzimní Evropské lize mohou pomýšlet hodně vysoko.

V open kategorii se Silence pokoušeli dosáhnout na 25. místo a první zápas dopadl dobře, když porazili silné Fire of London 15:13. V posledním zápase je čekali italští Bischi, kteří spodním pavoukem soutěže prošli také bez porážky. Ve vyrovnaném utkání nakonec český tým tahal za kratší konec a po porážce 14:17 obsadil na mistrovství světa konečné 26. místo.

Velká Morava v mixu zakončila turnaj také vítězstvím a porážkou. Nejprve porazila belgický tým XLR8RS a poté prohrála v boji o 33. místo se švýcarskými Freespeed Coed. Oproti původnímu nasazení si tak pohoršila o čtyři místa, ale pro tento tým byla účast na turnaji cenná především pro zisk zkušeností, které se budou snažit zúročit v budoucnu.

První konečné výsledky známe v kategorii Masters. Ve finále proti sobě nastoupily dva americké týmy, Troubled Past a Surly. Oba se dobře znají z amerického mistrovství, kdy v loňském roce sehrály finále, kde byli úspěšní Troubled Past. Ze začátku zápasu to vypadalo, že Surly svým soupeřům porážku oplatí, když po většinu zápasu byl v jedno až dvoubodovém vedení. Zlom přišel v poslední čtvrtině utkání, kdy Troubled Past zabral v obraně a skóre těsně před koncem otočil a nakonec se radoval z vítězství. Bronzovou medaili vybojoval australský tým Eastern Greys.

Ostatní kategorie byly svědky bojů amerických týmů proti "zbytku" světa o to kdo postoupí do finále a zda se někomu podaří zastavit americkou nadvládu. Nakonec se do finále v kategoriích ženy a mix dostaly neamerické týmy, japonský tým UNO v ženách, který bude hrát v 11:30 s týmem Fury ze San Francisca a V kategorii mix se střetne kanadský tým Onyx s týmem The Chad Larson Experience. Utkání začína v devět hodin ráno. Mužské finále pak bude ryze americkou záležitostí, kde proti sobe od dvou hodin nastoupí týmy Sockeye a Revolver.

Všechna finálová utkání se odehrají na atletickém stadionu Slavie ve Vršovicích a budou přenášeny na internetu online na www.strizna.cz.

Partneři Mistrovství světa klubů v utlimate frisbee v Praze
Hlavní partneři
5Ultimate, Discraft, TNT express, Mitsubishi Motors, Iris Congres Hotel
Mediální partneři
střižna.cz, sport.cz, deník, nzsnaps.com, Ultimate Photos.org, UltiVillage
Partneři
Auto Palace Vysočany, Quix, Botas, 4pm, best4men, Provozně ekonomická fakulta (ČZU Praha), Žluté lázně, Ultimate Peace, ekolo.cz, Disk Golf Station, Nokia, Ultimo, RICOH Impromat, Febio Fest 2010, Prague Intrnatonal Marathon

Reklama