Hlavní obsah

Golfista Woodland je po úvodním kole v čele PGA Championship

St. Louis

Americký golfista Gary Woodland zvládl nejlépe první kolo stého PGA Championship a s šesti ranami pod par je v St. Louis v čele. O jednu ránu za letošním vítězem turnaje PGA z Phoenixu je jeho krajan Rickie Fowler.

Foto: Brynn Anderson, ČTK/AP

Americký golfista Gary Wodland v akci na turnaji PGA Championship.

Článek

Čtyřiatřicetiletý Woodland, který se ještě nikdy nedostal na majoru do desítky, na první jamce na hřišti Bellerive zapsal bogey. Více chyb už ale ve čtvrtek neudělal, naopak přidal sedm birdie a nečekaně přeskočil dlouho vedoucího Fowlera.

"Moje výkony na majorech jsou frustrující, protože vím, že na to mám, abych se dostal do desítky," řekl Woodland. Na majorech byl nejlépe dvakrát dvanáctý - v roce 2011 právě na PGA Championship a předloni na evropském British Open.

Woodland těžil z prakticky domácího prostředí. Mezi fanoušky měl rodinu a všiml si asi stovky známých a kamarádů. "Hraju nejblíže domova, co to jde. Navíc mi hřiště sedí, greeny jsou měkké a pomalejší, což mé hře vyhovuje," řekl.

Fowler stejně jako Woodland nejdříve chyboval a v druhé polovině kola přidal čtyři birdie. "Máme za sebou hodně soupeřů a je třeba je za sebou nechat," řekl.

Na děleném třetím místě jsou Američan Zach Johnson a Jihoafričan Brandon Stone. Na pátém místě ztrácí tři rány na Woodlanda jedenáctka hráčů, mezi nimi světová jednička Dustin Johnson z USA, Australan Jason Day, anglický olympijský vítěz Justin Rose nebo další Američan Stewart Cink.

Čtyřnásobný vítěz PGA Championship Tiger Woods na první jamce zapsal bogey, na druhé trefil druhou ranou vodu a bylo z toho double bogey. Ve zbytku kola ztrátu doháněl a nakonec se dostal po 18 jamkách na 70 ran, tedy na par. Stejně jako Rory McIlroy ze Severního Irska je na děleném 48. místě

PGA Championship, golfový turnaj kategorie major v St. Louis (par 70, dotace 10,5 milionu dolarů) - 1. kolo:
1. Woodland 64
2. Fowler 65
3. Z. Johnson (všichni USA), Stone (JAR) oba 66
5. Poulter, Rose (oba Angl.), Day (Austr.), Gay, Cook, Cink, Perez, Schniederjans, D. Johnson, Kisner (všichni USA), Pieters (Belg.) všichni 67

Reklama