Hlavní obsah

Kvůli koronaviru nebudou golfistky hrát ani v Thajsku a Singapuru

Daytona Beach

Z kalendáře ženské golfové série LPGA vypadly kvůli koronaviru další dva turnaje v Asii. Vedení profesionální organizace zrušilo soutěž v Thajsku, kde se mělo hrát od 20. do 23. února, i prestižní HSBC World Championship v Singapuru, který měl přijít na řadu v týdnu poté. Už dříve byl odvolán březnový turnaj na čínském ostrově Chaj-nan.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Lékaři v čínské provincii jsou kvůli šířícímu se koronaviru v neustálé pohotovosti.

Článek

Ženská elita včetně Kláry Spilkové má v tomto týdnu na programu prestižní Australian Open v Grange, pak bude následovat vynucená měsíční pauza až do 19. března, kdy začne Volvik Founders Cup ve Phoenixu. Česká golfistka, jež soutěžní rok zahájila životním osmým místem v Boca Raton, nicméně v předsezonních plánech s turnaji v Asii nepočítala.

"Kvůli přetrvávajícím obavám o zdraví sportovkyň a s ohledem na doporučení některých asijských zemí nepořádat velké akce jsme se rozhodli oba turnaje odvolat. Bylo to složité rozhodnutí, ale zdraví a bezpečnost hráček, fanoušků a všech osob podílejících se na organizaci akce má vždy tu nejvyšší prioritu," konstatovala LPGA v prohlášení.

Oba turnaje jsou dalšími z řady sportovních akcí zrušených kvůli šíření nového typu koronaviru z Číny. Podle posledních údajů přesáhl počet infikovaných v pevninské Číně číslo 40 000, nákaze podlehlo 908 lidí. Kvůli obavám o zdraví byly v zemi zrušeny plánované sportovní akce jako halové mistrovství světa v atletice či Světový pohár ve sjezdovém lyžování.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články