Hlavní obsah

Golf Digest: Nejmocnější muž českého golfu je z Tchaj-wanu

Nejmocnějším mužem českého golfu už není předseda České golfové federace Milan Veselý. Podle každoročního žebříčku, který sestavuje specializovaný magazín Golf Digest C&S, je nejvýše v seznamu domácích golfových osobností Jim B. Chang z Tchaj-wanu, jednatel společnosti Foxconn, která vlastní hřiště Casa Serena Open poblíž Kutné Hory.

Článek

Hned za ním je Peter Kovarčík z promotérské společnosti Teleaxis, která přivede letos jeden z turnajů European Tour do Čeladné.

Veselý ale nadále zůstává ve společnosti těch, kteří mají na český golf největší vliv, i když se propadl na pátou příčku. Před ním jsou ještě další zástupce federace Karel Vopička (3.) a majitel fotbalové Viktorie Žižkov Luděk Vinš (4.). Ten by se mohl stát brzy velmi vlivným mužem také ve fotbalu, neboť v zákulisí se spekuluje o jeho možné kandidatuře na předsedu Českomoravského fotbalového svazu.

O pět míst si oproti loňsku polepšil nyní třináctý český premiér Mirek Topolánek, který se sám aktivně golfu věnuje, až na šestadvacáté místo se propadl další amatérský golfista, prezident Václav Klaus.

Propad zaznamenal i loni devátý a letos šestnáctý Alex Čejka, jediný golfista českého původu, který patří mezi světovou elitu hrající PGA Tour. Do padesátky se naopak probila nejlepší česká profesionálka Zuzana Mašínová, která je podle mínění magazínu na 40. místě pořadí.

Někteří se naopak mezi elitu letos už nedostali. Patří mezi ně i atlet a podnikatel Roman Šeberle či někdejší daviscupový reprezentant Petr Korda. Jeho dceři Jessice, která od letošního roku bude reprezentovat USA, se podařilo poskočit na 29. místo.

Reklama