Hlavní obsah

Světová golfová amatérská jednička si zahraje MČR na rány

Karlštejn

Světová jednička amatérského golfového žebříčku (WAGR) Francouzka Pauline Roussinová-Bouchardová si zahraje české mistrovství republiky amatérů ve hře na rány. Na Karlštejně vytvoří konkurenci domácím hráčkám od středy do soboty. Celkem ze zahraničí dorazí 33 golfistů a golfistek.

Foto: Gene J. Puskar, ČTK/AP

Světová jednička amatérského golfového žebříčku (WAGR) Francouzka Pauline Roussinová-Bouchardová si zahraje české mistrovství republiky amatérů ve hře na rány. (ilustrační foto)

Článek

Dvacetiletá Roussinová-Bouchardová v předchozím týdnu skončila třetí na rakouském šampionátu, ale v minulosti již dokázala vyhrát tituly v Portugalsku a Itálii. Největšími konkurentkami francouzské hráčky by měly být Sára Kousková, nejlepší Češka v amatérském žebříčku (60. WAGR), či Tereza Melecká (64.).

Tituly z loňského roku z Karlových Varů budou obhajovat Němec Leon Breimer a Hana Ryšková, která do úvodního kola vyrazí po boku Roussinové-Bouchardové.

Na startu Czech International Amateur Championship 2020 by Raiffeisenbank bude 156 hráčů a hráček, z toho 105 mužů a 51 žen. Po druhém kole projde cutem 48 mužů a 24 žen včetně hráčů a hráček na děleném pořadí.

Reklama