Hlavní obsah

První dolarový miliardář mezi sportovci. Tiger Woods to dokázal

NEW YORK

Už i sportem se dá vydělat miliarda dolarů. Světový golfista číslo 1 Tiger Woods maximálně zpeněžil svůj talent a jako první sportovec v historii pokořil magickou finanční hranici. Cesta k úctyhodnému počtu nul mu zabrala třináct let.

Článek

Informaci přinesl magazín Forbes, podle něhož byl desetimiliónový šek za celkové vítězství ve FedEx Cupu bonbónkem na miliardovém dortu. Do letošní sezóny totiž vstupoval Woods s 895 milióny dolary, každoročně si přitom mimo hřiště přijde na více než 100 miliónů dolarů.

Čtyřiatřicetiletý Woods o svých výdělcích příliš nehovoří, tempo jeho příjmů je však ohromující. Nevydělává jen na greenech, velkým dílem mu do kasičky přispívají sponzoři. Největší část příjmů tvoří díky dlouhodobému partnerství šeky od firmy Nike, která mu ročně vyplatí okolo 30 miliónů dolarů. V posledních sedmi letech jeho výdělky raketově rostly, když se pustil do navrhování golfových hřišť. Za každé přitom inkasuje 10 miliónů dolarů.

Není proto divu, že Američan, který má na kontě 14 titulů z majorů, je nejlépe placeným sportovcem planety od roku 2002, kdy převzal žezlo od pilota formule 1 Michaela Schumachera.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.