Hlavní obsah

Golfistka Kousková vyrovnala na ME 8. místem české maximum

Lublaň

Golfistka Sára Kousková skončila na mistrovství Evropy amatérek v Lublani na děleném osmém místě a vyrovnala české maximum, které vytvořila předloni v Senici. Titul získala Němka Paula Schulzová Hanssenová po výhře nad Chloé Salortovou z Francie až v play off na tři jamky.

Foto: Sport.cz

Golf - ilustrační foto.

Článek

Jednadvacetiletá Kousková byla po dvou dnech s pěti ranami pod par pátá a útočila na nejlepší české umístění na ME. Další dvě kola zahrála vždy za -1 a s celkovým skóre -7 klesla na osmé místo, o které se podělila s další čtveřicí golfistek.

"Celkově se mi turnaj vydařil," řekla Kousková na webu české federace. "Ráda bych sice pomýšlela i na vyšší příčky, ale k tomu mi chybělo více skórování, ke kterému bylo relativně dobře nakročeno, ale pak se vytratila lehkost na greenech," uvedla.

Kristýna Frýdlová (-4) obsadila dělené 20. místo, o pět míst níže skončila Patricie Macková (-3), pětačtyřicátá byla Jana Melichová (+2) a padesátá Hana Ryšková (+8).

Evropský šampionát amatérů se uskutečnil minulý týden a jedenácté místo ve Švýcarsku vybojovali Filip Ráža a Petr Hrubý, kteří po čtyřdenních bojích skončili v paru. Titul rovněž putoval do Německa, zvítězil Matthias Schmid (-11).

Reklama