Hlavní obsah

Úspěšný trénink na balkoně

Nic jiného než imaginární golf nehrál Stuart Appleby na deštěm zaplavené Havaji před startem Sony Open, ale zvláštní tréninková seance na balkoně se vyplatila. Australan se dostal po prvním kole PGA Tour do vedení s 64 (-6).

Článek

Balkon u požárního východu hotelu, sand wedge v rukou, švihy naprázdno. Tak vypadal trénink, který Australan absolvoval ve čtvrtek poté, co byl úvodní den turnaje Sony Open pro déšť zrušen. Nehrálo se ani středeční pro-am, a Appleby cítil, že něco potřebuje dělat.

Vzal tedy jedinou hůl, se kterou mohl na balkoně švihat bez úhony, a pozoroval své pohyby v odrazu od okna.

"To byl skutečně můj jediný zdejší trénink. Mohl jsem jít na driving, protože odpoledne konečně svítilo slunce, ale mně to stačilo," řekl Appleby, který na úvod v Honolulu předvedl čtyři birdie a dokonce jeden eagle, na čtyřparu, když zahrál do jamky ze 145 metrů.

Také na úvod Sony Open měl Appleby v bagu náhradní putter, která si musel pořídit před týdnem na Maui, když nemohl v bagu najít původní hůl. Ta se objevila o den později, protože hráč ji nechal u cvičného greenu a pak ji kdosi odnesl do skladu televize Golf Channel, kde se na ni zapomnělo.

Sony Open bylo rozehráno až v pátek, druhé kolo proběhne v sobotu a v neděli čeká hráče po cutu 36 jamek. Alex Čejka hrál na úvod par 70.

Reklama