Hlavní obsah

Westwood zůstal pod cutem

Světová jednička Lee Westwood se stal obětí cutu na Qatar Masters, stejně jako šestka Paul Casey, vítěz posledního turnaje European Tour. Kůži si naopak zachránili světová dvojka Martin Kaymer a sedmička Steve Stricker, kteří se v Doha Golf Clubu dostali přesně do cutu.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Anglický golfista Lee Westwood

Článek

Divoké Qatar Open pokračovalo i ve druhém kole, kdy nakonec do cutu +3 postoupil neobvykle vysoký počet 74 hráčů. Mezi nimi Martin Kaymer, který se narozdíl od čtvrtka vyvaroval úletů a zahrál 70 ran bez bogey, a také o jednu ránu a dvě bogey horší Steve Stricker.

Lee Westwood zahrál jediné birdie dne na pětiparové osmnáctce, jenže k postupu do víkendu potřeboval Angličan eagle, od něhož ho při dlouhém puttu dělila jen půlotočka míče. Westwood měl jinak čtyři bogey, 75 ran a celkem za dvě kola +4.

Stejně jako Westwood dopadlo dalších 18 hráčů, kteří zůstali o ránu za cutem. Dvě rány přebývaly Paulu Caseymu, jenž v pátek obešel hřiště rovněž se 75 údery.

Naopak zmrtvýchvstání předvedl John Daly, který po čtvrtečních 77 vytáhl odkudsi 68 se čtyřmi birdie a žádným bogey a se skóre +1 se dělí o 33. místo

V čele jsou po polovině veteráni. Vede Rakušan Markus Brier s -7 (71-66), druhý je o ránu zpět Jihoafričan Darren Fichardt (70-68) a o třetí místo se na -5 dělí autor nejlepšího pátečního kola Thomas Björn (74-65), obhájce titulu Robert Karlsson (70-69) a Richard Finch (70-69). Björn hrál osm birdie a jedno bogey.

Na dělenou 6. příčku klesl po 71 ranách lídr prvního kola Retief Goosen.

Přímé přenosy z European Tour vysílá Golf Channel, o víkendu vždy od 10.30 do 14.30.

Reklama