Hlavní obsah

Golfistka Spilková v Číně drží dál dvanácté místo

SU-ČOU

V druhém kole turnaje v čínském Su-čou zahrála česká golfistka Klára Spilková znovu 70 ran a s celkovým skóre -4 se i před nedělním finálovým kolem drží těsně pod hranicí elitní desítky na průběžném 12. místě. V čele je po druhém kole světová jednička Yani Tsengová z Tchaj-wanu, která má na kontě ještě o šest úderů méně.

Foto: Karel Brázdil

Klára Spilková

Článek

Šestnáctiletá Spilková si před turnajem dala za cíl účast ve finálovém cutu, který by jí mohl v konečném účtování finančního žebříčku Ladies European Tour (LET) přiblížit vysněnému pořadí do 80. místa, zaručujícího účast na prestižním okruhu i pro příští rok. Pokud by si udržela současné postavení, svůj sen by si výrazně přiblížila.

Stejně jako v pátek i o den později česká hráčka předvedla vyrovnaný výkon. Čtyři birdie a dvě bogey znamenaly v konečném součtu výsledek -2 a jistý postup cutem. Od umístění mezi nejlepší desítkou ji nyní dělí jedna rána, dva údery je od čtvrtého místa.

V desítce nejlepších se Spilková letos během své premiérové profesionální sezóny umístila na turnajích LET dvakrát: v březnu v Maroku na sedmém místě, v září skončila devátá na domácím turnaji na Albatrossu.

Reklama

Související témata: