Hlavní obsah

Legenda Sörenstamová si po 13 letech zahraje turnaj LPGA Tour

Aktualizováno

Golfistka Annika Sörenstamová si po třinácti letech zahraje turnaj okruhu LPGA. Švédská legenda a vítězka deseti majorů se v rámci přípravy na seniorské US Open objeví od 25. února na Gainbridge LPGA v Boce Raton.

Foto: Profimedia.cz

Annika Sörenstamová si po třinácti letech zahraje turnaj okruhu LPGA

Článek

Padesátiletá Sörenstamová vyhrála na LPGA Tour 72 turnajů a s kariérou se rozloučila v roce 2008. "Nyní s radostí oznamuji, že si na našem domácím hřišti Lake Nona, kde dlouho s rodinou žijeme, zahraju Gainbridge LPGA. Potřebuju si zkusit pár soutěžních kol před seniorským US Open, které bych chtěla v létě hrát, když mi to program dovolí," uvedla golfistka, která je od loňska předsedkyní světové federace IGF.

Poprvé v akci na oficiálním turnaji Sörenstamovou uvidí její dcera Ava a syn William. "Bude to zábavné, přijde se podívat i hodně sousedů," usmála se. "Moc toho od sebe nečekám, ale je to pro mě docela výzva," dodala ke svým ambicím.

Letos v lednu Sörenstamová poutala pozornost v Lake Buena Vista na Floridě, kde hrála v rámci turnaje LPGA mezi celebritami. Vypadala, že mnoho ze svého umění neztratila a hodně současných hráček se na ní přišlo podívat. "Pořád to má v sobě, má úžasný cit okolo greenů, to bylo fantastické," ocenila Nelly Kordová.

Se Sörenstamovou se může potkat i česká hráčka Klára Spilková, která loni skončila na Gainbridge LPGA osmá a letos to bude její první turnaj na okruhu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama