Hlavní obsah

Golfista Thomas vyhrál The Players Championship

Ponte Vedra Beach

Americký golfista Justin Thomas vyhrál The Players Championship. Turnaj přezdívaný pátý major ovládl v Ponte Vedra Beach se čtrnácti ranami pod par a vydělal 2,7 milionu dolarů.

Foto: Jasen Vinlove, Reuters

Americký golfista Justin Thomas vyhrál The Players Championship. T

Článek

Před finálovým kolem se zdálo, že o titul budou stejně jako o týden dříve bojovat Američan Bryson DeChambeau s Angličanem Lee Westwoodem. Thomas ztrácel na čelo tři rány, ale díky vydařené neděli zvítězil o ránu před Westwoodem.

"Od první jamky jsem hrál soustředěně, byl v hlavě dobře nastavený, uzavřený a cítil, že můžu s míčkem dělat přesně co chci. Bylo krásné být v tomto vlastním světě," řekl Thomas po čtrnáctém vítězství na okruhu PGA.

Krok k triumfu udělal v rozmezí deváté až dvanácté jamky, a to díky třem birdie a eaglu na pětiparové jedenáctce. Na čtrnáctce sice zapsal bogey, ale na šestnáctce přidal další birdie a závěrečné dvě těžké jamky zvládl v paru.

"Na tomhle hřišti si nemůžete být ničím jisti," prozradil, že na oslavu vítězství při hře nemyslel. "Od třináctky do konce to je jízda, green tříparové sedmnáctky byl těžký a osmnáctka je osmnáctka, tam se toho může hodně stát," uvedl.

Thomas je čtvrtým hráčem, který dokázal vyhrát major, The Players Championship, celkové pořadí FedEx Cup a turnaj World Golf Championship.

Vítěz z Orlanda DeChambeau chyboval ve finále na první devítce a eglem na šestnáctce se nakonec dostal alespoň na dělené třetí místo.

Před rokem se The Players Championship po 1. kole nedohrálo kvůli začínající pandemii koronaviru. Letos už se konal a v ochoze byli i fanoušci.

Golfový turnaj The Players Championship série PGA Tour v Ponte Vedra Beach (dotace 15 milionů dolarů, par 72):
1. Thomas (USA) 274 (71+71+64+68)
2. Westwood (Angl.) 275 (69+66+68+72)
3. DeChambeau 276 (69+69+67+71) a Harman 276 (67+71+69+69)
5. Gooch (všichni USA) 277 (71+68+71+67) a Casey (Angl.) 277 (73+67+67+70)

Reklama