Hlavní obsah

Skvěle! Na turnaji v Česku se představí stříbrný olympionik z Tokia

Praha
Aktualizováno

Na golfovém turnaji Czech Masters se tento týden představí i stříbrný olympijský medailista z Tokia Rory Sabbatini reprezentující Slovensko. Akce elitního seriálu European Tour se koná na hřišti Albatross ve Vysokém Újezdu od čtvrtka do neděle.

Foto: Rob Kinnan, Reuters

stříbrný olympijský medailista Slovák Rory Sabbatini

Článek

Jihoafrický rodák Sabbatini potvrdil organizátorům start poté, co mu v neděli na turnaji PGA Tour v Greensboro těsně unikl postup do play off FedEx Cupu.

"S Rorym jsme byli prostřednictvím jeho manželky Martiny v kontaktu od olympiády. Čekali jsme, jak dopadne jeho poslední šance na postup do závěrečné fáze PGA Tour. Včera večer jsme se po skončení finálového kola opět spojili a potvrdili si Roryho účast na Czech Masters," uvedl v tiskové zprávě majitel promotérské společnosti Relmost Petr Dědek. "Je to skvělá zpráva pro všechny sportovní fanoušky. Věřím, že se jich na stříbrného slovenského golfistu nedávné olympiády přijde hodně podívat."

Foto: Murad Sezer, Reuters

Rory Sabbatini vybojoval pro Slovensko stříbro

Sabbatini skončil v olympijském turnaji druhý o jednu ránu za Američanem Xanderem Schauffelem. Pětačtyřicetiletý golfista, který získal slovenské občanství předloni po svatbě, má ve sbírce i šest titulů z PGA Tour.

Dalšími hvězdami Czech Masters budou Švéd Henrik Stenson, Angličan Danny Willett či Ir Pádraig Harrington. Sedmého ročníku turnaje se zúčastní i jediný stálý hráč na European Tour Ondřej Lieser.

Reklama