Hlavní obsah

Golfista Tintěra vyhrál turnaj ve Skalici v rozstřelu

Skalica

Golfista Lukáš Tintěra vyhrál čtvrtý díl letošní Pilsner Urquell Czech PGA Tour. Ve slovenské Skalici ale o svém triumfu rozhodl až v rozstřelu, v kterém porazil Filipa Mrůzka.

Foto: Jiří Velden

Ilustrační foto

Článek

Tintěra zvládl skvěle koncovku druhého dne. Před závěrečnými třemi jamkami byl na skóre -2 na kolo i celkově, ale na každé ze zbylých jamek zapsal birdie. Vyhoupl se díky tomu na výsledek 67 ran za kolo a dohromady na -5. Mrůzek hrál finálové kolo o ránu hůře a v součtu s prvním kolem byl rovněž pět ran pod parem hřiště.

Letos Tintěra jeden rozstřel prohrál, v Berouně podlehl Slováku Peteru Švajlenovi. Tentokrát ale byl tím šťastnějším, protože Mrůzek chyboval na drajvu, poslal míček do vysoké trávy, ze které se musel vyhrávat, a zahrál par.

Tintěra se chyb vyvaroval, podařilo se mu zahrát birdie a radoval se ze svého druhého vítězství na Czech PGA Tour. Premiérový titul slavil před necelými třemi lety v Haugschlagu.

Třetí místo obsadil s odstupem tří ran Stanislav Matuš a ještě o další dvě rány byl horší Marek Nový na čtvrtém místě.

Další turnaj Czech Tour ve slovenské Senici, který se měl hrát 16. až 18. srpna, byl zrušen. Seriál tak bude pokračovat až od 31. srpna v Karlových Varech.

Golfový turnaj Czech PGA Tour ve Skalici (Slovensko):
1. Tintěra 139 (72+67) v rozstřelu
2. Mrůzek 139 (71+68)
3. Matuš 142 (70+72)
4. Nový (všichni ČR) 144 (73+71)
5. Whitehouse (Austr.) 145 (73+72)
6. Váňová (ČR) 147 (73+74).

Reklama

Související témata: