Hlavní obsah

V Malajsii vede Moore, nahánějí ho Bradley a García

Parádní formu na začátku nové sezóny PGA Tour má Ryan Moore. V minulém týdnu v Las Vegas skončil na děleném devátém místě a nyní vede po prvním kole turnaje CIMB Classic v Malajsii. Tam přitom vůbec poprvé zavítala zámořská série v rámci bodování FedExCupu. Moore vede se skóre -9 a náskokem dvou ran na Keegana Bradleyho.

Foto: Julie Jacobson, ČTK/AP

Americký golfista Jason Moore

Článek

Moore tak už podruhé v právě začínající sezóně PGA Tour nastřílel skóre 63, když stejný kousek se mu povedl v minulém týdnu během druhého kola turnaje Shriners Hospitals for Children Open. Tentokrát zaútočil už v kole úvodním.

Hned na první jamce si přitom připsal bogey, ale ve zbytku kola už byl bezchybný a díky deseti berdíkům, ze kterých čtyři přišly na závěrečných pěti jamkách, se dostal na báječný výsledek devět ran pod par hřiště a do samostatného vedení.

Američana tak vůbec nerozhodil bleskurychlý přesun z nevadského Las Vegas do malajského Kuala Lumpur, při kterém pokořil v letadle vzdálenost bezmála 15 tisíc kilometrů.

Po prvním kole dva Mooreovi nejbližší pronásledovatelé byli sice ve čtvrtek bezchybní, ale nedokázali zahrát tolik birdie jako on. Keegan Bradley se zastavil na sedmi, Sergio García pak na šesti, když na závěrečných jamkách nedokázal využít několik skutečně dobrých šancí.

Pět hráčů dělí po prvním kole čtvrtou příčku se ztrátou čtyř ran na lídra leaderboardu.

Reklama