Hlavní obsah

Johnson vyrovnal rekord hřiště, v Číně vede o pět ran

Šanghaj

Fantastické druhé kolo vystřelilo Dustina Johnsona do čela leaderboardu turnaje HSBC Champions. Americký bomber vyrovnal svým výsledkem 63 (-9) rekord hřiště golfového klubu Sheshan International a s celkovým skóre 132 (-12) má už pět ran náskok na trojici Bubba Watson, Boo Weekley a Rory McIlroy, která se dělí o druhé místo.

Foto: Aly Song, Reuters

Americký golfista Dustin Johnson

Článek

Johnson zažil v čínské Šanghaji v pátek fantastický vstup do svého kola, když na úvodních sedmi jamkách zahrál šest birdie! Pak se ale bohužel na pět jamek odmlčel (čtyři pary a jedno bogey) a myšlenky na útok na 59 vzaly za své. Konec kola byl ale opět skvostný.

Na závěrečných čtyřech jamkách totiž zapsal do své skórkarty další čtyři berdíky a výrazně se odpoutal od zbytku startovního pole. A to i kvůli tomu, že lídr po prvním kole Rory McIlroy zahrál v pátek v paru, když na první devítce zahrál tři birdie, ale na té druhé tři bogey.

"Včera jsem neměl moc dobrý vstup do svého kola, ale poté jsem už hrál dobře. Dneska jsem to ale opravdu dobře trefoval a navíc jsem samozřejmě skvěle puttoval," zhodnotil své druhé kolo na turnaji ze série World Golf Championship aktuální vedoucí muž pořadí.

McIlroy: Jsem frustrovaný

Ten tak v čele turnaje vystřídal po prvním kole McIlroye. Ten se přitom jako první na turnaji dostal letos na skóre -10, jenže tři zaváhání v druhé polovině druhého kola ho srazily na výsledek, se kterým do pátečního programu vstupoval. Na sedm ran pod par.

"Jsem zklamaný, frustrovaný. Na první devítce jsem sice hrál velmi dobře, ale pak jsem začal hrát trochu lajdácky. Vždyť jsem netrefil posledních šest greenů v regulaci! Čeká mě tak odpoledne hodně práce na driving range," řekl McIlroy po dohrání svého kola.

I tak je ale bývalá světová jednička ve hře o titul a především dobrý výsledek. Ten McIlroy potřebuje k tomu, aby se posunul v pořadí Race to Dubai, ve kterém mu před turnaje patřila až 62. příčka. Na závěrečný turnaj do Dubaje se přitom podívá jen šedesát nejlepších.

Reklama

Související témata: