Hlavní obsah

Mlha v Georgii někomu pomohla, jiní kvůli ní nedohráli

Stejně jako na European Tour ani v zámoří se ve čtvrtek nestihlo dohrát první kolo. Zatímco v Turecku byla na vině bouřka, v Georgii mlha, která posunula start úvodního kola The McGladrey Classic o dvě hodiny. Ve vedení o ránu je zatím se skóre -8 George McNeill, kterému však ještě chybí dohrát dvě jamky.

Foto: Stephen Morton, ČTK/AP

Golfista George McNeill.

Článek

Na děleném druhém místě jsou další dva Američané Briny Baird a Brian Gay. A právě Gay si ranní mlhu velmi pochvaloval. Měl totiž startovat mezi prvními, ale cítil se velmi unavený. A tak dvě hodiny čekání nestrávil na driving range, ale v šatně, kde odpočíval.

"Byl jsem neskutečně unavený. Na prvním odpališti jsem se pak ale cítil velmi dobře. Měl jsem mnohem více energie," pochvaloval si po skončení svého kola Gay, který se na sedm ran pod par hřiště dostal díky osmi birdie a jedinému bogey.

To Baird prožívá jiný příběh. V loňském květnu ucítil bolest v ramenou, která vyústila v několik operací, a to jak levého, tak pravého ramene. Na okruh se vrátil znovu až letos na podzim. A dál tak může snít o vítězství na PGA Tour, které zatím nepřišlo. I přes 365 turnajů.

Že by ho to ale zas až tolik trápilo, to ne. "Raději budu ten, kdo získá více peněz a nikdy nevyhraje, než někdo, kdo během kariéry nevydělá tolik, ale bude mít na svém kontě jedno vítězství," říká otevřeně Baird, který hraje na lékařskou výjimku.

Nyní má tak ještě dvanáct startů na to, aby získal 463 399 dolarů a udržel si tak kartu pro zbytek sezony. A i když je podle vlastních slov raději bohatší, než úspěšnější, je jasné, že vítězstvím by zabil dvě mouchy jednou ranou.

Reklama