Hlavní obsah

Schwartzel po roce znovu opanoval domácí turnaj

Jihoafričan Charl Schwartzel pokračuje ve vítězném tažení na hřišti v Leopard Creek Country Clubu, když stejně jako loni vyhrál Alfred Dunhill Championship. Zatímco před rokem triumfoval o dvanáct ran, letos za sebou nechal druhého Richarda Finche o čtyři údery. Vedle dvou titulů si na domácím turnaji ze série European Tour připsal v kariéře i čtyři druhá místa.

Článek

Schwartzel byl před domácím publikem téměř bezchybný. Naposledy ztratil na desáté jamce prvního kola, když zahrál double bogey. Od té doby už zapisoval do skórkarty jen pary a birdie. Šňůru jamek bez zaváhání tak natáhl na 62.

"Když se vám podaří zahrát 60 a více jamek bez bogey, většinou vyhrajete," usoudil Schwartzel. "Je vždy hezké vyhrát a posílit sebedůvěru," doplnil.

Někdejší vítěz Masters začínal finálové kolo s náskokem dvou ran na Finche, který bojoval o jistotu startů na European Tour. Letos totiž po zpackané sezoně musel do kvalifikační školy, kde se mu nepodařilo kartu obhájit. Angličan tak pokukoval po titulu, díky němuž by mohl na nejprestižnějším evropském okruhu setrvat. To mu nevyšlo hlavně kvůli nevydařené druhé devítce, kde nasbíral bogey a double bogey.

"Měl skvělý start kola, na rozdíl ode mne," líčil Schwartzel. "Ale mám toto hřiště natolik v krvi, že dobře vím, jak je důležité být konzistentní po celou dobu hry. Je potřeba dobré rány trefovat pořád," doplnil.

Reklama