Hlavní obsah

European Tour viděla hned dvě 59 za den! Vede Brooks

Durban

Tak to se jen tak nevidí! Během druhého kola turnaje Nelsona Mandely nastříleli v pátek hned dva hráči magické skóre 59! Španěla Jorge Campilla to vystřelilo na dělenou druhou příčku, domácího Jihoafričana Colina Nela na dělenou 27. pozici. Jejich výsledky ale nebudou zaneseny do historických tabulek, protože si mohli beztrestně vylepšovat pozici míčku kvůli špatným podmínkám na hřišti. Kvůli nim byl také turnaj zkrácen na 54 jamek.

Článek

S počasím má turnaj problémy od středy, na kterou bylo naplánované první kolo. To se ale dohrálo až v pátek, a jelikož turnaj musí být kvůli státnímu pohřbu Nelsona Mandely dohrán v sobotu, rozhodli se organizátoři zkrátit turnaj jen na tři kola.

Ani v pátek přitom nestihli všichni hráči dohrát své druhé kolo. Platí to také o zatím vedoucím Angličanu Danielu Brooksovi. Ten má odehráno jen jedenáct jamek, po kterých je na výsledku -4 pro kolo a -12 pro turnaj. Stačí to na vedení o ránu.

Na děleném druhém místě jsou o ránu zpět již zmíněný Campillo a Brooksův krajan Matthew Baldwin. Ti už ale mají své druhé kolo na rozdíl od Brookse dohrané.

A v podání Campilla to byla mistrovská dohrávka. Na hřišti Mount Edgecomba Country Clubu předvedl dva eagly, sedm birdie a díky jedenácti ranám pod par dosáhl na magické skóre 59. Jaké to zlepšení oproti úvodnímu kolu, které došel v paru...

Druhým hráčem, který v pátek na turnaji The Nelson Mandela Championship presented by ISPS Handa zahrál 59, byl domácí Colin Nel, který na ni potřeboval vedle jednoho eaglu ještě devět berdíků. Oproti prvnímu kolu se zlepšil o 18 ran!

Reklama