Hlavní obsah

McIlroy míří za titulem. Prvním po 18 měsících

Palm Beach Gardens

Severoirský golfista Rory McIlroy je už jen osmnáct jamek od prvního vítězství na turnaji PGA Tour Honda Classic. Na další triumf v zámoří přitom čeká dlouhých osmnáct měsíců. Má tak možnost spravit si renomé po loňské utrápené sezóně. Navíc může uspět právě na floridském turnaji, z něhož loni předčasně odkráčel. McIlroy vede po sobotním třetím kole o dvě rány před Russellem Henleym.

Foto: Bob Donnan, Reuters

McIlroy je na cestě k prvnímu triumfu po 18 měsících.

Článek

Letos byl čtyřiadvacetiletý golfista ze Severního Irska několikrát blízko vítězství. V Abú Zabí skončil jednu ránu od vítěze, v Dubaji hrál v posledním finálovém flightu, ale neděle mu nevyšla podle představ a spadl na dělené deváté místo. Nyní je v závěrečném flightu znovu a tentokrát už si nechce titul nechat ujít.

Na PGA Tour vyhrál McIlroy naposledy v play-off FedExCupu – tehdy opanoval turnaj BMW Championship. „Bylo by fajn vyhrát sedmý titul. Tak to je, nic víc, nic míň," glosoval McIlroy.

Ale ještě není po všem, ještě by bylo předčasné slavit. Henley se zdá být v dobré kondici a poprvé od loňského turnaje Sony Open na Havaji, který vyhrál, se znovu ocitl v posledním flightu. Henley je přitom hladový po úspěších. Od svého titulu pronikl jen dvakrát do elitní desítky.

„Snažím se nevšímat si toho, co dělá Rory. Je to těžké, protože hraje skvěle, navíc byl v takové situaci častěji než já. Ovšem jsem dost sebevědomý, abych zkusil hrát svou hru a nedíval se napravo nalevo," doplnil Henley.

Woods se zlepšil

Russell Knox ze Skotska je tři rány zpět, další ránu pak ztrácí Venezuelan Jhonattan Vegas.

Tiger Woods je pořád ve hře, konečně se na PGA National parádně předvedl. Zahrál spolu s dalšími čtyřmi hráči nejnižší výsledek dne – 65 ran. V pátek tak tak prošel prvním cutem, v sobotu se vyšplhal díky výbornému výkonu na dělené 17. místo. Na McIlroye však ztrácí sedm ran, a to je až příliš. Koneckonců Woods nikdy nevyhrál na PGA Tour, pokud před finále ztrácel více než pět ran.

Reklama

Související témata: