Hlavní obsah

Haas má další šanci, v Houstonu vede s Hoffmanem

Houston

V loňském roce byl Bill Haas velmi blízko. Na Shell Houston Open šel ve finálovém kole v závěrečném flightu, ale poté, co zahrál v paru, klesl na dělené desáté místo. A tak se letos rozhodl si s texaským hřištěm vyrovnat účty. Po skvělém startu do 1. kola je po úvodních osmnácti jamkách na prvním místě společně s Charley Hoffmanem.

Foto: Patric Schneider, ČTK/AP

Americký golfista Bill Haas

Článek

Haas prožil báječnou úvodní devítku, kterou díky čtyřem birdie a jednomu eaglu obešel šest ran pod par. V druhé polovině kola už to sice tak skvělé nebylo, ale stihl upsat ještě jednu ránu a se skóre 65 (-7) se dostal do průběžného vedení.

Nejedná se o náhodu. Šampión FedExCupu z roku 2011 skončil v této sezóně z deseti turnajů osmkrát v TOP 25. "Cítím, že kroužím kolem. Hraji dobře," zhodnotil dosavadní průběh sezóny Haas, kterému zatím v pořadí FedExCupu patří 33. příčka.

"Sice jsem letos ještě v neděli nestál vyloženě na prahu, ale mám pocit, že dělám spoustu věcí správně. Mám dojem, že jsem blízko. Musím zůstat pozitivní a ono to všechno v jednomu týdnu zapadne do sebe. A pak se z toho musím v neděli snažit získat co nejvíce," myslí si Haas.

V popředí leaderboardu je však po prvním kole spousta skvělých hráčů. Keegan Bradley s Mattem Kucharem dělí se ztrátou jedné rány třetí příčku, o další ránu zpět jsou mimo jiné Sergio García a Charl Schwartzel. Jen tři rány pak po čtvrtku ztrácí Phil Mickelson.

Ten se tak podle všeho dokázal dát zdravotně do pořádku a co víc, hrál nezvykle stabilní golf. Vždyť nezahrál jedním bogey! "Cítím se mnohem lépe," přiznal Lefty, který musel v minulém týdnu odstoupit během třetího kola Valero Texas Open.

Reklama