Hlavní obsah

První start Woodse, první vítězství!

Torrey Pines

Tiger Woods neztratil ani vteřinu. Hned ve svém prvním startu na letošním ročníku US PGA Tour zvítězil. Ale jeho triumf na Buick Invitational se vůbec nerodil lehce...

Článek

Buick Invitational jaksi "začíná" sezónu na americké PGA Tour, protože právě sem se sjíždějí prakticky všichni přední hráči. Nechyběl tedy ani Phil Mickelson a Tiger Woods. Oba vstupovali do posledního kola ve skupině deseti hráčů, kterou dělily pouze tři rány. Drama na slavném Torrey Pines (South Course) mohlo začít.

Tiger Woods nezačal příliš dobře. Ale jeho spoluhráč mladý Sergio García na tom byl ještě o poznání hůř. Pětkrát trefil bunker, jednou skončil míček v restauračním zařízení vedle ferveje - to znamenalo čtyři bogey na devíti jamkách a hrozivý výsledek 40. V druhé devítce se García vzpamatoval, ale eagle na poslední jamce, který by mu pomohl na mínus 10 se nedostavil. Na Španěla zbylo dělené osmé místo.

O stejnou příčku se s ním dělil Phil Mickelson. V polovině nedělního kola vypadal ve vítězné formě, ale tři bogey v řadě ho poslaly domů bez šance na titul. Na vítězné skóre mínus 10 se jako první dostal Jose Maria Olazabal. Musel čekat, jak dopadnou souboje za ním.

Na dvouciferný výsledek v "červených" číslech se nakonec dostali ještě Australan Nanthan Green a "zázračným" puttem i Tiger Woods. Své šance na rozehrávku promarnili Arjun Atwal z Indie i Lucas Glover. Ti skončili společně s Jonathanem Kayem o ránu zpět.

Playoff začalo bídně pro nováčka na PGA Tour Nanthana Greena. Přestřelil osmnáctý green, čip nechal krátký a tak z toho bylo jen bogey - a konec nadějí.

Na druhé jamce play-off (par 3, 16) se Olazabal dostal do bunkeru, ale skvělým úderem si připravil pozici pro záchranu. Krátký metrový putt však nedal a Woodsovi věnoval vítězství. Woods při pohledu na Španěla jen zakroutil nevěřícně hlavou - stejně jako při turnaji American Express před čtyřmi měsíci, kdy na druhé jamce rozehrávky minul krátký putt John Daly. A Woods také vyhrál.

"Vůbec jsem neměl být v rozehrávce po tom, co jsem předváděl na hřišti. Ale když nikdo jiný nedokázal zvýšit náskok snažil jsem se to otočit v pozitivní věc - stále máš šanci, opakoval jsem si," popisoval Woods své finálové kolo. Na začátku jubilejní desáté sezóny na US PGA Tour začal výborně. Čtvrté vítězství na hřišti Torrey Pines ho jistě bude těšit.

Reklama

Související témata: