Hlavní obsah

Nový ročník boxlakrosové ligy začíná ve středu

Národní boxlakrosová liga 2010–2011 s již tradiční účastí týmu ze Slovenska začíná prvními zápasy již tento týden. Letošní ročník se poprvé v historii snaží odstranit dosud nutnou poměrně dlouhou zimní zápasovou přestávku, kterou si vynutil fakt, že nebyla k dispozici vhodná krytá hřiště. Zejména díky možnostem klubů Lacrosse Old Dogs Plzeň a SK Lacrosse Jižní Město, které mají nyní k zápasům k dispozici haly, dostává soutěž nové dimenze a bude možné 42 zápasů odehrát v zimním období.

Foto: Ondřej Mika

Finále NBLL 2010, LCC Radotín – SK Lacrosse Jižní Město

Článek
Fotogalerie

Tradičně se v soutěži objeví česká lakrosová špička, obhájce titulu LCC Radotín a týmy LC Jižní Město a TJ Malešice, dále se zúčastní týmy, které svými výkony zpestřují boje i o místa na nemedailových postech jako Falcon Millionaires, ForFun Radotín, Slavia Praha, LC Pardubice, Old Dogs Plzeň a Highlanders LT. Dalším účastníkem je tým výběru našich slovenských sousedů, letos nově pod hlavičkou Nationals Bratislava a novinkou letošního ročníku je účast čtvrtého radotínského týmu – Wolves. Bohužel se letos nezúčastní tým LK Kroměříž a ani jeden z polských začínajících klubů, které se do náročného systému ligy nepřihlásily.

Týmy tak za období měsíců říjen–květen odehrají 110 zápasů základní části, v níž se utkají všechny týmy dvakrát každý s každým. Na základní část naváže zkrácené play-off. První tým ze základní části se střetne se čtvrtým a druhý se třetím v semifinále hraných na jeden zápas. Vítězové budou bojovat o titul ve finále hraném na dva vítězné zápasy. Liga vyvrcholí zhruba 20 dní před konáním historicky nejvýznamější boxlakrosové akce v Evropě – FIL Mistrovství světa 2011 v Praze.

Rozpis ligy naleznete na www.lacrosse.cz.

Evropská lakrosová liga

Kromě tradiční NBLL se letos poprvé rozbíhá i zbrusu nová boxlakrosová soutěž – Evropská lakrosová liga. Utkají se v ní čtyři týmy sestavené z hráčů napříč lakrosovými kluby na základě draftů. Týmy by tak měly být vyrovnané, což by zápasům mělo dát patřičné napětí a atraktivitu, která mnohdy ligovým zápasům mezi týmy z opačných konců tabulky chybí. Zapojí se nejen hráči z Česka a Slovenska, ale i z Německa. První turnaj se uskuteční 16.–17. 10. 2010 v Králíkách, druhý bude následovat 30.–31. 10. v Radotíně a pilotní série skončí 20.–21. 11. v Plzni.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články