Hlavní obsah

Lakrosistky LCC Radotín vyhrály Česko-německý pohár

Radotínský ženský tým potvrdil svou přední pozici v kontinentální Evropě. Po druhém místě v letošním Evropském poháru mistryň, na kterém zvítězil anglický Wirral Oxton, vybojovaly hráčky LCC první místo v Česko-německém poháru. Turnajem prošly bez jediného zaváhání, mírně je potrápily snad jen Mnichovanky v druhé polovině finále.

Foto: Ondřej Mika

LCC Radotín, vítězky Česko-německého poháru

Článek
Fotogalerie

První ročník Česko-německého poháru se konal v roce 2009 v Hannoveru, kam se vypravily stejné české týmy, které reprezentovaly ČR i letos – LCC Radotín a SK Lacrosse Jižní Město. Jejich soupeřkami byly Němky z Hannoveru a Mnichova. Šampiónkami se přede dvěma lety staly radotínské ženy; boj o titul tehdy svedly právě s pořádajícím Hannoverem. Hannoverský tým měl ostatně dorazit i letos, na poslední chvíli však musel kvůli problémům s dopravou svou účast odvolat.

Letos se do Radotína vypravily německé týmy München Rot-Weiss a HTHC Hamburg a nastoupily proti zmíněné dvojici českých týmů SK Lacrosse Jižní Město a LCC Radotín.

Základní částí prošly radotínské vítězky z roku 2009 naprosto suverénně se třemi vítězstvími a skóre 37 : 6. Následoval je tým Jižního Města, který ovšem musel o druhou příčku tvrdě bojovat s Mnichovem. Toto utkání skončilo nakonec rozdílem jediné branky 5 : 4 poté, co se oba týmy naprosto pravidelně ve střílení gólů střídaly. Poslední slovo měla 23 sekund před koncem Jana Řeháková z Jižního Města. Čtvrté místo po základní skupině připadlo Hamburku, který si tak vytáhl černého Petra v podobě semifinále proti Radotínu.

První nedělní semifinále mezi Jižním Městem a Mnichovem přineslo napínavou podívanou, ve které měly Němky zpočátku gólově výrazně navrch – první polovinu vyhrály 4 : 1, když první branka Jižňaček padla až v poslední minutě periody. Během následujících patnácti minut se však Češky dokázaly dotáhnout až na rozdíl jediného gólu a od vyrovnání je dělil jen krůček. Nakonec se ale radovaly Mnichovanky. Při pokusu Jižního Města získat v závěru utkání míč se uvolnila Nora Schröderová a zpečetila vítězství Němek 7 : 5. Ve druhém semifinále si bez problémů poradil Radotín s Hamburkem 11 : 0.

Finále mezi domácími a Mnichovem přineslo napínavou podívanou. Na počátku vstřelily oba týmy po jedné brance a pak zůstalo skóre přes deset minut beze změny. Radotínské  střelkyně se probudily až na konci prvního poločasu a pokračovaly na začátku druhého. Adéla Blahovcová, Lucie Martínková dvěma zásahy a Michaela Srchová zajistily svému týmu čtyřbrankové vedení. Pak začaly zase úřadovat Němky a Nora Schrödereová, Eva Schulteová a Tessa Helfová třemi góly snižily na 4 : 5. Trochu klidu do místního tábora přinesly dvěma brankami Tereza Sebastianidesová a Lucie Martínková. Němky zásluhou Anniky Reinholdové stačily již jen upravit skóre na 5 : 7; vítězné tažení Radotína uzavřela deset sekund před koncem Michaela Srchová. LCC Radotín se tak stal podruhé vítězem Česko-německého poháru.

Třetí místo si vítězstvím 9 : 4 nad Hamburkem vybojovaly hráčky Jižního Města. Kompletní výsledky a statistiky najdete na výsledkové stránce turnaje, fotogalerii najdete na stránkách Prague Sports.

Reklama