Hlavní obsah

Skokany na mistrovství světa doplní junior Kožíšek

LIBEREC

Sedmnáctiletý junior Čestmír Kožíšek doplní nominaci českých skokanů na blížícím se mistrovství světa v Liberci. Kožíšek ve finálním výběru dostal přednost před zkušenějšími reprezentačními kolegy Borkem Sedlákem a Janem Maturou.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Ředitel skokanského úseku Leoš Škoda

Článek

Kožíšek tak obsadil poslední volné místo ve výběru kouče Richarda Schallerta, který už dříve na mistrovství nominoval Jakuba Jandu, Romana Koudelku, Martina Cikla, Lukáše Hlavu a Ondřeje Vaculíka. "Čestmír je perspektivní, jeho výkonnost roste. A tým jsme na mistrovství chtěli omladit," uvedl pro ČTK Škoda.

Pro Kožíška je povolání do reprezentace před domácím světovým šampionátem největší událostí kariéry. Zatím zasáhl jen do tří závodů Světového poháru a jeho maximem je sobotní 39. místo z letů v Oberstdorfu. Kožíšek před tím skončil i pátý na juniorském mistrovství světa na Štrbském plese na středním můstku.

Rodinný klan Kožíšků tak bude mít na šampionátu v Liberci dva své vyslance. Vedle skokana Čestmíra do něj zasáhne i jeho bratranec a běžec Dušan Kožíšek, který také v reprezentaci nechybí.

Reklama

Související témata: