Hlavní obsah

Ujfaluši pomáhá Madridu v boji o olympiádu v roce 2016

Madrid chce pořádat lední olympiádu v roce 2016 a s kandidaturou mu pomáhá i český fotbalista Tomáš Ujfaluši. Obránce Atlétika Madrid se objevil v propagačním snímku, který španělskou metropoli ukazuje jako město, jež vítá cizince a rasistické konflikty jsou ojedinělé.

Článek

Filmový šot, v němž se vedle českého reprezentanta objevil také portugalský obránce Pepe z Realu Madrid, chce hlavní město zbavit rasistické nálepky. Tu Španělsko dostalo po incidentech v posledních letech. Reprezentační kouč Luis Aragonés například dostal pokutu za to, že nazval francouzského útočníka Thierryho Henryho negrem.

Při letošních testech v Barceloně se stal terčem rasistických nadávek první pilot tmavé pleti ve formuli 1 Lewis Hamilton. Naposledy příznivci Málagy bučeli na kamerunského střelce Barcelony Samuela Eto'oa.

"Madrid je tolerantní město. A i když tady byly nějaké incidenty, jde o malou skupinku, která nereprezentuje celé město," řekla agentuře Reuters šéfka kandidatury Mercedes Coghenová.

O hry v roce 2016 se uchází také Rio de Janeiro, Chicago a Tokio. Hostitelské město vybere Mezinárodní olympijský výbor příští rok v říjnu.

Reklama

Související témata: