Hlavní obsah

Ledecká ovládla anketu o nejlepšího armádního sportovce roku

Nejlepším Armádním sportovcem roku 2018 se s převahou stala dvojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká. Šampionka ve snowboardingu i sjezdovém lyžování v anketě Dukly, jejíž výsledky byly dnes vyhlášeny v Praze, získala 708 bodů. Nechala o více než sto bodů za sebou snowboardcrossařku Evu Samkovou, jež byla na ZOH v Pchjongčchangu bronzová. Třetí příčku v hlasování obsadil kanoista Martin Fuksa, dvojnásobný mistr Evropy a majitel dvou medailí z mistrovství světa.

Foto: Ivana Roháčková

Ester Ledecká měla důvod k úsměvům

Článek
Fotogalerie

Ester Ledeckou překvapilo, že má dostat přednost lyžařské MS.

Splněný dětský sen. Ester Ledecká má svoji panenku Barbie

Převezme Ester Ledecká státní vyznamenání od Miloše Zemana?

Ocenění Ledecká převzala z rukou svého dědy Jana Klapáče, někdejšího olympijského medailisty v ledním hokeji. V průběhu večera také Ledecká společně se Samkovou, bývalou běžkyní na lyžích Kateřinou Neumannovou a ministrem obrany Lubomírem Metnarem pokřtila knihu "Zlatá obojživelnice a bronzová s knírkem" shrnující reprezentaci armádních sportovců na únorové olympiádě v Koreji.

Těsně pod pomyslnými stupni vítězů skončil loňský vítěz ankety Ondřej Synek, vicemistr světa na skifu. Do desítky se dostali ještě kajakář Josef Dostál, čtvrtkař Pavel Maslák, parašutista Jiří Gečnuk, koulař Tomáš Staněk, sjezdařka na divoké vodě Martina Satková a oštěpařka Nikola Ogrodníková.

Satková je nejlepším armádním sportovcem v kategorii do 23 let, mezi juniory zvítězil dráhový cyklista Jakub Šťastný. Trenérem roku je kouč Ledecké Tomáš Bank. Nejlepším armádním kolektivem jsou parašutisté Dukly Prostějov, jejichž člen Gečnuk skončil sedmý mezi jednotlivci.

Jako nová členka Dukly byla při slavnostním večeru představena talentovaná tenistka Markéta Vondroušová. "Jsem moc ráda, že jsem se dostala do společnosti nejlepších českých sportovců. Zároveň je pro mě velikou motivací se k podobným výkonům a výsledkům přiblížit," řekla devatenáctiletá hráčka, která nyní na Julisce doléčuje zranění třísla, kvůli němuž na začátku října předčasně ukončila sezonu.

Anketa Armádní sportovec roku 2018:
1. Ester Ledecká (alpské lyžování, snowboarding) 708 bodů
2. Eva Samková (snowboarding) 584
3. Martin Fuksa (rychlostní kanoistika) 468
4. Ondřej Synek (veslování) 452
5. Josef Dostál (rychlostní kanoistika) 415
6. Pavel Maslák (atletika) 268
7. Jiří Gečnuk (parašutismus) 193
8. Tomáš Staněk (atletika) 139
9. Martina Satková (sjezd na divoké vodě) 137
10. Nikola Ogrodníková (atletika) 116.
Armádní sportovec roku do 23 let:
1. Martina Satková.
Junior roku:
1. Jakub Šťastný (dráhová cyklistika).
Trenér roku:
1. Tomáš Bank (alpské lyžování).
Kolektiv roku:
1. parašutisté Dukly Prostějov (Libor Jiroušek, Jiří Gečnuk, Miloslav Kříž, Hynek Tábor, Oldřich Šorf, Jakub Havlíček, Bonifác Hájek, Petr Směšný).

Reklama

Související témata: