Hlavní obsah

Nachlazený lyžař Bauer nepoběží ani závod SP v La Clusaz

PRAHA

Přetrvávající nemoc připraví českého běžce na lyžích Lukáše Bauera o další závod Světového poháru. Po neúčasti v klasické patnáctce v italském Cogne nepoběží stříbrný olympijský medailista z Turína ani o víkendu ve francouzském La Clusaz, kde je v sobotu na programu závod na 30 kilometrů volnou technikou a v neděli štafety.

Foto: Adidas

Lukáš Bauer

Článek

Bauera stále trápí bolest v krku a nachlazení, kvůli němuž se již minulý týden ve středu předčasně vrátil ze soustředění na ledovci Tauplitz. Po několika dnech odpočinku se tam vrátil, ale jeho stav se nezlepšil a lékaři mu naordinovali antibiotika. "To nejsou dobré zprávy," řekl Bauer spolupracovníkovi ČTK. "Jsem doma a dělám si zázvorový čaj s medem," dodal.

V Rakousku odjel jediný trénink a cítil se špatně. "Viděl jsem, že mám čepy v krku, tak jsem to konzultoval s doktorem Koldovským," uvedl. Následoval návrat domů, v úterý se má hlásit v Jilemnici na kontrole. Chce být v pořádku hlavně na Tour de Ski, která by měla začít v Novém Městě na Moravě před Silvestrem.

"Pokud to bude po kontrole dobré, tak začnu chodit na lyžích a za další dva dny budu normálně lyžovat. Moc se na to neupínám, abych nebyl akorát naštvaný, kdyby to zase nedopadlo," prohlásil. Je si vědom, že jeho výkonnost na Tour de Ski může být nemocí poznamenána. "Protože budu mít jen tři čtyři dny pořádného tréninku. Co se dá dělat, ale můj čas přijde," věří.

Reklama