Hlavní obsah

Suverénní Kildowová navázala na americký triumf ve Val d'Isere

VAL D'ISERE

Také druhý sjezd Světového poháru ve francouzském středisku Val d'Isere ovládla Američanka. Po úterním triumfu Julie Mancusové se ve středu radovala její reprezentační kolegyně Lindsey Kildowová, která deklasovala zbytek startovního pole a vyhrála s náskokem více než sekundy.

Článek

Mancusová se nicméně prosadila znovu na stupně vítězů, od prvenství ji dělila na druhém místě vteřina a 24 setin. Další dvě desetiny ztratila Švédka Anja Pärsonová, a to v závěrečném úseku, když nezvládla výjezd z pravotočivé zatáčky. Na vnitřní lyži ale celková vítězka loňského SP nebezpečnou situaci zvládla.

Dvaadvacetiletá Kildowová má na Val d'Isere příjemné vzpomínky, tamní sjezd vyhrála už loni. Ve středu perfektní jízdou na zmrzlé trati oslavila šesté vítězství v kariéře a uhájila červený dres pro vedoucí ženu královské disciplíny.

"Hlavně jsem chtěla jet líp než včera, to jsem udělala stupidní chyby. Dneska jsem si trať znovu prošla a věděla přesně, co musím udělat. Plán jsem splnila do puntíku," pochvalovala si Kildowová, která se přitom na začátku týdne necítila nejlépe po víkendových problémech se žaludkem. Nedokončila ani trénink. "Dnes jsem si ale dala krásný vánoční dárek," dodala.

Odveta Rakušankám nevyšla

Rakušankám šance na odvetu nevyšla, nejlepší byla znovu Renate Götschlová, ale tentokrát skončila bez medaile. Těšit ji mohl jen posun do čela průběžného pořadí seriálu. Tři čtvrtiny trati přitom Götschlová měla nejrychlejší mezičas, ale v závěru neudržela ideální stopu.

Zato Kildowová se hnala bezchybně za vítězstvím, svůj náskok neustále zvyšovala a v cíli jí soupeřky mohly jen uznale zatleskat. Sjezd tak zůstal i po dnešku poslední z pěti disciplín Světového poháru, kterou v této sezoně nevyhrála členka silného rakouského týmu.

Třídenní program lyžařek ve Val d'Isere zakončí čtvrteční slalom.

Výsledky - sjezd:
1. Kildowová 1:38,06, 2. Mancusová (obě USA) -1,24, 3. Pärsonová (Švéd.) -1,44, 4. Götschlová (Rak.) -1,51, 5. Jacquemodová (Fr.) -1,84, 6. Meissnitzerová (Rak.) -1,90, 7. Vanderbeeková (Kan.) -1,97, 8. Fischbacherová (Rak.) -2,18, 9. Gisinová (Švýc.) -2,46, 10. Brydonová (Kan.) -2,72.
Průběžné pořadí sjezdu (po 4 z 8 závodů):
1. Kildowová 340, 2. Götschlová 225, 3. Mancusová 206, 4. Pärsonová 176, 5. Fischbacherová 148, 6. Rieschová (Něm.) 137.
Průběžné pořadí SP (po 10 z 35 závodů):
1. Götschlová 441, 2. Hospová (Rak.) 436, 3. Kildowová 435, 4. Marlies Schildová 377, 5. Zettelová (obě Rak.) a Pärsonová obě 310, ...22. Záhrobská 100, 75. Kurfürstová (obě ČR) 10.

Reklama