Hlavní obsah

Samková při chuti! Po triumfu na mistrovství světa bere pódium i ve Světovém poháru

Feldberg
Aktualizováno

Snowboardcrossařka Eva Samková skončila třetí v závodu Světového poháru v německém Feldbergu. V prvním závodu po zisku titulu mistryně světa Samková nestačila ve finále na vítěznou Lindsey Jacobellisovou z USA a úřadující olympijskou šampionku Michelu Moioliovou z Itálie.

Foto: Tyler Tate, ČTK/AP

Eva Samková na trati finálového závodu na MS v USA.

Článek

"Jsem spokojená. Byl to pěkný závod," řekla Samková, olympijská vítězka ze Soči z roku 2014 a bronzová medailistka z loňských her v Pchjongčchangu.

Na stupně vítězů v seriálu SP se Samková probojovala podvaadvacáté. Ve Feldbergu v minulosti dvakrát triumfovala - v lednu 2016 a prosinci 2017.

Čtvrtfinále zvládla Samková hravě. I v semifinále odstartovala v silném větru dobře a celou jízdu si soupeřky držela bezpečně za zády. "Dost foukalo, na startu to docela házelo, ale bylo to v pohodě. První dvě jízdy vyšly super," řekla.

Ve finále Samková nestartovala jako v předchozích jízdách úplně zleva, jelikož si výhodnou krajní stopu vybrala vítězka kvalifikace Jacobellisová. Američanka se rychle dostala do čela a Samková jela chvilku druhá, ale po hrbech a na skoku ji předjela Moioliová. Ve zbytku trati se svěřenkyně Marka Jelínka marně snažila dostat před Italku. "Nestihla jsem se zavěsit, protože jsem byla u Moiolky blízko. Tak jsem různě přeskakovala a nevyšlo to časově úplně dobře," popsala Samková.

"Moioliová s rychlejšíma prknama Evku předjela. Přestože se snažila vyvážet, tak to bohužel stačilo na třetí místo. Ale obrovská pochvala, skvělý jízdy," řekl Jelínek a pochválil i Vendulu Hopjákovou, která vypadla ve čtvrtfinále a skončila dvanáctá. "Je to její nejlepší výsledek v sezóně a doufám, že příště bude ještě lepší," uvedl trenér.

Mezi muži se z premiérové výhry v SP radoval Australan Cameron Bolton. Mistr světa Mick Dierdorff z USA skončil po pádu ve čtvrtfinále.

V průběžném pořadí Světového poháru je pětadvacetiletá Samková druhá za Jacobellisovou, která vyhrála v SP už 31. závod.

V neděli je ve Feldbergu na programu závod družstev. Světový pohár bude pokračovat začátkem března ve Španělsku a vyvrcholí 16. března ve švýcarském Veysonnaz.

Závody SP ve snowboardcrossu ve Feldbergu (Německo):
Muži:
1. Bolton (Austr.)
2. Berg
3. Schad (oba Něm.)
...45. Kubičík (ČR) vyřazen v kvalifikaci
Průběžné pořadí SP (po 3 z 5 závodů):
1. Nörl (Něm.) 1650
2. Perathoner 1278
3. Visintin (oba It.) 1135
...52. Kubičík 43,5
68. Žerava 18,5
74. Koudelka (všichni ČR) 11,6
Ženy:
1. Jacobellisová (USA),
2. Moioliová (It.),
3. Samková,
...12. Hopjáková (obě ČR) vyřazena ve čtvrtfinále.
Průběžné pořadí SP (po 3 z 5 závodů):
1. Jacobellisová 2800
2. Samková 2400
3. Moioliová 1600
...17. Hopjáková 450.

Reklama

Související témata: