Hlavní obsah

Neumannová si užívá luxusního lyžování, Bauer se vrací

DAVOS

Kvalitní trénink ve větší nadmořské výšce v luxusních podmínkách v Davosu, z něhož by měli těžit na mistrovství světa v Sapporu, mají za sebou Kateřina Neumannová a Lukáš Bauer. Zatímco olympijská vítězka se o víkendu vrátí do Světového poháru po krátké pauze, stříbrný medailista z Turína naskočí do kolotoče po dvouměsíční přestávce zaviněné nemocemi a zraněními.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Kateřina Neumannová

Článek

Ve skvěle připraveném švýcarském středisku se v sobotu uskuteční distanční závody volnou technikou, v neděli přijdou na řadu štafety.

Oba čeští reprezentanti museli vzít na konci minulého týdne zavděk tradiční baštou běžkařů na ledovci Tauplitz. V Davosu se podle Neumannové nedalo sehnat bydlení kvůli Světovému ekonomickému fóru. "Poslední dny tréninku byly na Tauplitz strašný podmínky, foukalo jako blázen," připojil v rozhovoru s ČTK Bauer. Oba pobyt ve Švýcarsku berou jako přípravu na MS, na nadcházející závody v Davosu neladí formu. Bauer byl navíc dlouho nemocen, musel se léčit antibiotiky.

Bauer bude odpočívat

Neumannová, třetí žena průběžného pořadí SP, zůstane v Davosu ještě další týden a pak se jen s krátkou zastávkou doma přesune k závodu SP do Číny a na světový šampionát do Sappora. Bauer bude doma jen lehce lyžovat a odpočívat. Na MS odletí 10. února a bude tam deset dní trénovat. "Hlavně jde o to zvyknout si na časový posun," prohlásil Bauer. Neumannová k tomu využije na rozdíl od svého reprezentačního kolegy závody v Číně, kde je stejné časové pásmo. Zatím ale ještě čeká, až dostane víza.

"Cítím se vcelku v pohodě, ale Davos pojedu z větší přípravy, takže si netroufám říct, na co mám," řekla Neumannová. "Ale samozřejmě ho neberu na lehkou váhu, mohla bych závodit slušně," dodala. Nepříjemnost ji potkala pouze na cestě s dcerou Lucií z ledovce v Tauplitz, která zabrala kvůli zavřenému rakousko-švýcarskému tunelu skoro třináct hodin.

Ideální podmínky

Podmínky v Davosu jsou pro lyžování úplně ideální, bydlení má Neumannová v luxusním hotelu. "Takové bych doma jen těžko našla," odmítla myšlenku vrátit se na Zadov, kde už rovněž leží sníh. "Zůstanu tady do poslední chvíle, abych využila nadmořskou výšku," uvedla mistryně světa, kterou zatím světový šampionát nechává klidnou. "Teď mám závod SP, navíc není problém se sněhem a mám konečně z toho lyžování radost. Už to není to skákání po ledu a loužích," usmála se spokojeně.

Bauer ocenil, že se zbavil zdravotních potíží a konečně může lyžovat. "Mám radost, i když začínám skoro od začátku," prohlásil. "Na jednu stranu se na závody strašně těším, už je to dlouhá doba, pořád jen trénovat mě nebaví. Byl jsem ale dlouho pryč a antibiotika tělu vzhledem k výkonnosti asi neprospěla," nechtěl předjímat svou formu Bauer, který už nemá ani potíže s bolavým kolenem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články