Hlavní obsah

Jak se rozhodne? Fenomenální lyžař přemýšlí o budoucnosti

Vídeň/Praha

Bude famózní Marcel Hirscher následovat Lindsey Vonnovou a Aksela Lunda Svindala v odchodu do důchodu, nebo se rozhodne ještě pokračovat ve své úspěšné kariéře? Rakouský lyžař ještě neví. Podle jeho slov bude vše záležet na tom, jak zregeneruje. „Je to jednapadesát procent ku devětačtyřiceti,“ prohlásil sedminásobný světový šampion, aniž by odtajnil, jaká z variant u něj vede.

Foto: Profimedia.cz

Marcel Hirscher.

Článek

Odejde Marcel Hirscher do důchodu, nebo se pokusí do své bohaté sbírky přidat další medaile a křišťálové glóby? „Musím vás zklamat, ale na tuhle otázku ještě nemohu odpovědět,“ přiznal Hirscher na webu kurier.at. s tím, že vidina dalších úspěchů ho láká, avšak zároveň má po narození syna už i jiné priority.

„Je to jednapadesát procent ku devětačtyřiceti,“ prohlásil fenomenální lyžař, že se k jedné z možností přiklání, avšak neprozradil ke které. „Jsem v seriálu Světového poháru už deset let, bude záležet na tom, jak se budu cítit na začátku léta. Jestli budu po fyzické i psychické stránce schopný absolvovat další dobrou sezonu.“

Foto: Marco Trovati, ČTK/AP

Marcel Hirscher na trati obřího slalomu v Kranjské Goře.

„Uvědomuji si, že už mi není osmnáct, že pokud chci bojovat o další velký křišťálový glóbus, tak musím být stoprocentně připravený,“ vysvětloval třicetiletý Rakušan, který během své kariéry doposud těchto glóbů za celkové prvenství získal osm. Kromě nich má ještě dvanáct malých za vítězství ve slalomu a obřím slalomu.

Na stupních vítězů stál Marcel Hirscher také mnohokrát i na světových šampionátech a olympiádách. Z mistrovství světa si přivezl sedm zlatých a čtyři stříbrné medaile, na olympiádě v Soči v roce 2014 vybojoval stříbro ve slalomu. O čtyři roky později se v Jižní Koreji stal dvojnásobným olympijským vítězem, když ovládl kombinaci a obří slalom.

Reklama

Související témata: