Hlavní obsah

Pocta pro českého trenéra. Doležal povede polské skokany na lyžích

Polské reprezentanty ve skocích na lyžích povede český trenér Michal Doležal. Jednačtyřicetiletý kouč dosud patřil mezi asistenty Rakušana Stefana Horngachera. Nyní bude mít odpovědnost za výsledky takových hvězd, jakými jsou například trojnásobný olympijský vítěz Kamil Stoch nebo letošní mistr světa na středním můstku Dawid Kubacki.

Foto: Profimedia.cz

Kamil Stoch bude svěřencem českého kouče Michala Doležala

Článek

Horngacher vedl polské skokany tři roky, po této sezoně odešel k německému výběru. V Polsku spolupracoval s jabloneckým rodákem Doležalem, který předtím trénoval české reprezentanty.

"Poprvé jsme na toto téma hovořili během mistrovství světa v Seefeldu. Tohle je jednoznačně největší výzva v mojí kariéře, protože skoky v Polsku jsou na nesmírně vysoké úrovni," uvedl v polských médiích Doležal.

"Pravda je, že kádr není nejmladší, ale já skokany nedělím na mladé a staré, ale na dobré a špatné," dodal kouč, k jehož největším skokanským úspěchům patřilo osmé místo z olympijských her 1998 v Naganu.

V tomto ročníku Světového poháru se tři polští skokani vešli do nejlepší pětice. Stoch skončil třetí a Kubacki pátý, mezi ně se vklínil Piotr Žyla.

Reklama