Hlavní obsah

Olympijský vítěz a mistr světa Krjukov skončil s lyžováním

Moskva

Olympijský vítěz a trojnásobný mistr světa v běhu na lyžích Rus Nikita Krjukov ukončil v 33 letech kariéru. Posledního velkého úspěchu dosáhl specialista na sprint před dvěma roky, kdy na světovém šampionátu v Lahti vyhrál se Sergejem Usťugovem zlato ve sprintu dvojic. V uplynulé sezoně už v reprezentaci chyběl a startoval jen v menších závodech.

Foto: ČTK/AP

Ilustrační snímek.

Článek

Krjukov vyhrál v roce 2010 na olympijských hrách ve Vancouveru sprint jednotlivců, což dokázal také o tři roky později na mistrovství světa ve Val di Fiemme. Tam navíc získal titul také ve sprintu dvojic.

Ve stejné disciplíně byl druhý na hrách v Soči. O stříbro měl přijít, protože stejně jako jeho kolega Maxim Vylegžanin podle Mezinárodního olympijského výboru porušil antidopingová pravidla. Krjukov však uspěl s odvoláním proti doživotnímu zákazu startů i proti diskvalifikaci a medaile mu zůstala.

V oblíbeném sprintu dvojic získal ještě stříbro a bronz na dalších světových šampionátech. Ve Světovém poháru ovládl pět individuálních sprintů a v dalších devíti závodech byl na stupních vítězů. Ve sprintu dvojic vyhrál v SP jedinkrát - v roce 2014 v Novém Městě na Moravě.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články